Inget flyt!

Igår var det verkligen inte min dag. Började med körlektion på morgonen och vi skulle öva på vänstervägar från landsväg eller lite större vägar. Han sa bara att när nästa enskildaväg kommer ska du svänga vänster. Jag såg vägen och saktade in farten lite. Då skriker han GASA, GASA, UPP I 90km/h! Det slutar med att jag fortstätter rakt fram och struntar i att svänga in för det är så mycket bilar i korsande körfält och även bakom mig. Vänder en bit bort och kör tillbaka så att det blir en högersväng. Då skriker han igen GASA, GASA! Jag blir förbannad och kör förbi. Sen gör jag en lite impulsiv sväng in vid barnens gård. Så fick man inte göra förklarade han men det gick bra tyckte jag. Tillslut kom jag in på den lilla enskildavägen i alla fall, men jag svängde in på fyrans växel bara för att jag var så upp i att gasa som han sa. USCH säger jag bara! Han kan ju inte stressa mig så. Jag måste väl får köra i den hastighet jag kan hantera och reda ut situationen i? Jag fick nämligen inte stanna på vägen för det fanns ingen plats att stå stilla på. Så jag skulle anpassa min körning. Men jag anpassar väl mig om jag sänker farten.. Fy, inget roligt moment och detta måste jag göra om!

Dagen fortsatte och jag hade spinnng på marinen, det gick väl bra men jag var lite halövt borta ibland kände jag. Men de märkte nog inte de andra. Lite tråkigt att det bara var 6 personer på passet när det brukar vara 12. Jag åt lunch med pappa sedan gick jag ner till gymmet för att slå ihjäl några timmar. Låg en stund på spikmattan sedan åt jag lite mellanmål. Jag skulle gå bort till Lidl för att handla lite mellanmål och vilka nötter som jobbar där. Han började slå in varorna som kunden bakom mig skulle köpa, så jag fick skrika nej dom ska jag inte ha. Så fick han dra bort dom. Jag betalade och skulle ta mina varor och ser att det ligger en plastkasse vid mina varor. Jag ville inte ha någon plastkasse men nu tar jag väl den för jag hade tydligen betalat den. Så säger tanten bakom mig till sin gubbe. Ska vi inte ha någon plastkasse? Jag har tagit en sa han. Jaha vart är den då? Så säger jag, det är nog den här som jag har. Har du tagit vår plastkasse? Nej jag har betalat den, men han i kassen tyckte tydligen att jag skulle ha den! SUCK!! 

Tillslut var klockan halv 4 då jag skulle ha cirkelpass med brandmännen. Klockan slog halv 4, inga brandmän där. De brukar ju vara sena så det var inte så konstigt. Klockan blev 5 över halv och sen blev hon 20 i och de hade fortfarande inte kommit. Tillslut var klockan 4 och de hade varken ringt eller dykt upp så jag fick plocka ihop stationerna igen. Kul, NOT!

När jag kom hem vid halv 8 så åt jag mat sedan gick blev det en stund på spikmattan. Somnade en stund och när Crille väkte mig kl. 9 var det bara att kliva upp, packa upp träningskläderna, klä av sig, borsta tänderna och gå och lägga sig. Det var inte meningen att jag skulle göra mer den dagen. Hoppas på bättre flyt idag. Ska äta klart min frukost sedan ska jag ut på ett morgonpass på roddbåten.

Full koncentration!

I morse körde jag en dubbellektion på körskolan. Det gick rätt bra men det var lite jobbigt att koncentrera sig till 100 procent i 80min och göra precis som körskolelärarna vill. Jag var tvungen att byta lärare och bil halvtid också. När det var gjort gick jag ut till klubben för att köra ett pass i roddmaskinen. Lagom tills jag skulle sticka ut så kom det lite regn men jag tycker det är rätt skönt att träna i lätt regn och lite blåst om det är hyfsat vramt och det var det. Mycket teknik att tänka på under passet. Full koncentration på balans, åror och händer hit och dit i hela 90 min. Det gick mycket bra tillslut, fast sista biten var min häck riktigt öm.

När jag kom tillbaka från passet blev det lite varmare igen och jag kunde sitta ute i solen och äta lunch och njuta av värmen en stund. Gud vad härligt att bara kunna ha linne utomhus! Jag gick till gymmet efter ett tag och körde lite styrketräning. Det kändes mycket bra till en början, sen försvann kraften eller så kanske det var koncentrationen som inte var helt med! Det gäller att koncentera sig på det man gör för att lyckas och jag lyckades nyligen med det sista fasprovet på teoritesterna. UNDERBAR DAG!


Lyssna på Spotify utan reklamavbrott!

Lyssnar du mycket på Spotify? Visst vore det skönt att slippa alla reklamavrrott? Det kan du göra nu! Klicka bara på länken så är det snart fixat! http://www.gratispremium.com/?ref=189355

Roddmaskin = Mental träning

Idag har det varit en lång och tuff dag. Åkte med pappa in till stan halv 8 på morgonen. Han släppte av mig vid gymmet. Där lämnade jag av min packning och tog det lungt några minuter. Sedan knallade jag iväg till körskolan för att köra. Idag övade vi på cirukulationsplatser som det så fint heter. Om du säger att du kör i en rondell så kör du förmodligen helt fel för isåfall befinner du dig på gräs eller stenytan i mitten, det är nämligen den som kallas rondell. Det gick väl sådär idag, inte bästa lektionen men deffinetivt inte sämsta. Men det är sjukt vad petig körskoleläraren är. Han bad mig sakta ner vid en korsning där det var trafikljus som lös grönt.. Det var ju bara 50 km/h där och jag kanske körde i 60 km/h. Min tanke var att jag ville ju hinna förbi medan det var grönt :) Men det sa jag inte till honom och tur var väl det annars hade han nog slängt ut mig.

Vidare till gymmet för att träna. Hade bestämt mig för att köra roddmaskin men jag var inte särsklit sugen. Jag satte mig där ändå och det gick rätt lätt första minutrarna och jag bestämde mig för att köra 2x30min. Så jag satt där i 60min och körde 14km!! Ja man kan ju ha roligare när man tränar men det stärker än när man klarar det så bra. För det är verkligen mentalt jobbigt att sitta på en maskin där man inte kommer någon vart, man är ensam och så är det frukansvärt jobbigt.

Stoppade i mig lite lunch och tog upp körkortsböckerna. Har insett att det finns mängder med trafikskyltar som man inte ens har sett eller som man inte ens behöver kunna. Men det är väl bara att trycka in all informationen i huvudet ett tag i alla fall. La mig en stund och vilade på spikmattan, mycket skönt. Sedan åt jag lite mellis innan jag stack till marinen för att köra spinning. Idag var det bara två på passet. Trist, men så är det ibland.

Tillbaka till gymmet för att agera tränare åt Philip och Oliwer som skulle gymma idag. Sedan iväg på kvällsäventyr med pappa. Vi hämtade tre stora lass med loppissaker. Mycket att bära och mycket trappor att gå i! Så nu kan jag meddela att jag är rätt trött!

Blir nog en rätt lång dag imorgon också. Så det gäller att gå och lägga sig tidigt idag.


BRA söndag!

Det har varit en bra söndag. Ett roddpass på förmiddagen i strålande solsken och lite blåst och ett bra gympass på eftermiddagen med flera nya rekord. Blev lite arg och besviken att några snorungar hade kraschat rutan till presonalrummet dock. Så himla onödigt! Synd att inte Roger satt och kuckelurade i personalrummet då så han kunde skrämt livet av ungarna! De kan iförsig varit lika gamla som mig men med hälften så lite vett innanför pannbenet :)

Har pratat med Michaela idag också. Min underbara klubbkompis som blev sjuk i lördagsmorse lagom till första tävlingen, stackars henne! Men som jag sa till henne, det är bättre att hon är sjuk nu än inför ett stort mästerskap! På SM har ingen tid att vara sjuk för då ska vi ta flera SM guld och visa att vi är bättre än Djurgården som bara tog silver igår, haha! Snart kommer alla tjejerna hit, Ilona, Michaela och Kim så vi kan köra ihop oss inför SM. Ser fram emot att träffa alla och testa besättningen. Innan dess har vi loppisen på klubben som är nästa helg. Det händer verkligen saker varje helg nu, inte lätt att boka in en dejt med mig inte..

Tyckte jag hörde att mamma hade gjort smoothie, ska gå ut i köket och titta! :)

Lördag

Idag har det varit full aktivitet ute på klubben. Nästa helg har vi vår årliga loppmarknad och det är mycket som skall fixas inför den. Vi har satt upp fem stora tält och burit ut massor med grejer. Det tar verkligen tid att få ordning på allt så jag hann inte med att träna på förmiddagen. Men på eftermiddagen blev det kanotpolo i Rödeby simhall. Imorgon måste jag hinna träna ordentligt, två pass hade jag tänkt att få till. Sedan skulle jag behöva öva lite på bilkörningen och teorin också. Lika bra att sova nu för jag är trött och det kommer vara en intensiv dag imorgon också.

Alla loppisglada, kom till Kajakklubben Eskimå nästa helg och handla! Vi har öppet lördag och söndag mellan 11-16.


Vart är vårvärmen?

Från måndag till onsdag har jag verkligen haft fullt upp! Spinningpass, tränarjobb, kölektioner, egen träning, plugg och ett besök på radion. Det kändes igårkväll kan jag säga. Ögonen höll på att slockna redan kl. 21.00 men jag ville så gärna se vilka som vann hockeyn så jag låg i soffan och kämpade med att hålla ögonen öppna och fick till slut se Djurgården avgöra.

Jag bestämde mig för att sova lite längre idag. Har fixat med lite planering och adresser till företag som vi behöver inför maraton SM - http://www3.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=436119 Det kommer bli ett riktigt bra SM, du kommer väl?

Jag har frusit om fötterna hela dagen även att jag har haft tjocka strumpor och täcke runt mig. Ute är det väl inte heller särskillt varmt idag. Solen är visserligen framme i mellanåt men det blåser ju massor! Vart är den riktigt vårvärmen? Snälla säg att det blir soligt och varmt till helgen!

Om två timmar ska jag i alla fall ut och springa, då kanske jag blir varm eller så blåser jag bort...

Radiopratare

Dagen började med ett besök på SR Blekinge. Jag var med i sportpanelen och pratade om mig och min kanot och roddsatsning. Ni kan få lyssna själva - http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2318877&BroadcastDate=&IsBlock (ungefärliga tider ni ska lyssna på är 0835-1320, 1625-2110 och 2420-2715)

Sedan fortsatte jag iväg till gymmet för att styrkepass och det gick rätt bra. Nytt rekord på frivändningar i alla fall! Jag fixade lite lunch och sedan hade jag samtal med Mari om min kost och träning. Så nu ska hon hjälpa mig att få mig i ännu bättre form och få mig riktigt fit! Både hon och jag tycker det ska bli kul, det är intressant med kost och träning och det är inte helt lätt att hitta balansen.

Jag forstatte iväg för att köra spinning på marinen i vanlig ordning. Sedan var jag tränare för Philip och Oliwer i gymmet. Hem och äta och fortsätta att plugga körkortsteori och äntligen klarare jag repetitionsprovet! Riktigt skönt att ha det fixat. Gäller att jag inte misslyckas på slutprovet för då kommer jag tillbaka till repetitionsprovet och det vill jag hellst inte göra om så många fler gånger. I försig så lär jag mig mer ju fler gånger jag gör dem och det är ju inte nu det gäller på riktigt.. men snart! :)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!

Sover jag för mycket?

Vi sover en tredjedel av våra liv men jag kanske sover mer. På riskettan förra veckan pratade vi om trötthet och sömn och han sa att en vuxen männsika bör sova mellan 6-8 timmar. Om man sover mer under en längre period så var det något som var fel, typ att man höll på att bli sjuk. Men jag sover ofta över 8 timmar! Varför skulle det vara dåligt?

Läste lite om sömn på Internet. 

Hur mycket man behöver sova är olika från person till person. Därför kan man inte jämföra sig med någon annan. En del är morgonpigga och kvällströtta och tvärtom. En del klarar sig på sex timmars sömn, även om det är ovanligt, medan andra behöver tio timmar för att må bra. En del som är kvällspigga och sover mindre i veckorna, sover igen lite extra på helgerna. Det sägs att man behöver mindre sömn ju äldre man blir. Men när man är i puberteten kan sömnbehovet faktiskt bli lite större än vad det var tidigare. Då är det mycket som händer i kroppen och det gör att man kan känna sig trött och att man behöver sova mer än tidigare.

Man brukar känna själv om man har sovit tillräckligt. Om man är trött och känner sig nedstämd, irriterad, lättretlig, har yrsel eller svårt att koncentrera sig kan det vara tecken på att man sover för lite.

En del kan känna sig så trötta att de går och lägger sig när de kommer hem från skolan eller jobbet och ändå sova på natten. Så kan det vara i perioder när kroppen behöver mycket sömn, särskilt under puberteten eller om man har sovit för lite dagarna innan. Men även om man kan behöva mer sömn under puberteten är det sällan bra att sova mer än elva timmar per dygn. Om man under en längre tid sover väldigt mycket och samtidigt känner sig nedstämd, kan man behöva prata med någon för att få hjälp att må bättre. Man kan kontakta sin ungdomsmottagning, vårdcentral eller skolhälsovården.

Antingen är jag väldigt sen i puberteten eller så är jag jämt sjuk :) Jag tror inte det kan vara dåligt att sova mellan 8-9 timmar. Jag behöver ju det för att känna mig utvilad och orka dagen. Skulle jag behöva vänja mig vid att sova mindre? Men varför ska jag gå upp kl. 6-7 på morgonen när jag inte behöver?

Jag ska inte sova än, men sov gott allihop! :)


Sunday, again

Då är helgen snart slut. Alltid ska en helg eller en vila gå så fort. Inte för att jag brukar vila på helgerna men
ändå. Vad har hänt i helgen då?

I fredags fick jag min 20 års present av Emma. Det var en hemlighet så jag visste inte vad som skulle ske. Vi åkte in till stan kl 18 och började med ett besök på nivå. Det blev en drink och lite snack sedan gick vi till koncerthuset där det bjöds på Big Comedy. 1 ½ timme med massa roliga stand up komiker, helt klart kul! Jag och Emma blev lite träffade när Henrik Schyffert pratade om hur folk såg ut på 70-talet och beskrev en dam på följande sätt. De var riktigt fula med axelvaddar, de såg ut som rugbyspelande flygvärdinnor och så hade de högklackat som de inte kunde gå i. De såg ut som kanottjejerna som ska hämta pris på idrottsgalan! HAHAHA! Så illa är det väl ändå inte! Jag och Emma kan i alla fal gå i högklackat! :)

I lördags var jag först på klubben och paddlade sedan hem för att plugga teori och övningsköra en liten stund. Därefter åkte jag hem till Emma för att locka hennes hår, hon skulle nämligen gå på bal. Sedan traskade jag vidare till mormor och morfar för att gå på släktmiddag, det blev en premiärgrillning utomhus!

Idag var jag på klubben på förmiddagen igen för att ta hand om barnen och ungdomarna på träningen. Idag var det ganska mycket folk där så det var kul. Tråkigt bara att det ska blåsa så.

Vidare hem för att plugga teori och göra testen på datorn. Misslyckades med repetitionen för tredje gången, den är verkligen inte rolig. Men nu är jag snart klar med fjärde försöket och det känns som jag klarar den nu. Hoppas verkligen det, annars blir jag tokig! I mellan mina test var jag ute och körde en längre tur med mamma och det gick riktigt bra idag, skönt det i alla fall. Det gäller och ligga i nu eftersom det snart närmar sig uppkörningen och uppskrivningen!


Riskettan

Igår gick jag riskettan, en utbildning som man måste gå numera om man ska ta körkort. Ganska dryg och meningslös utbildning men kanske hjälper den vad vet jag. Den handlar i alla fall om trötthet, alkohol och droger i samband med trafiken. Det sjukt vad många det är som kör rattfulla! Hur dum i huvudet kan man vara? Och om du nu inte bryr dig om ditt liv så är det idoitiskt och hemskt att du utsätter andra för döden! Lika ofta som vi möter en taxibil möter vi också en alkoholpåverkad bilist... ja så är det faktiskt, usch!

Alla vet hur farligt det är att köra alkoholpåverkad och nästan ingen normal person vill vara med om en olycka, men varför fortsätter så många att köra alkholpåverkade då? SLUTA MED DET NU, SNÄLLA!
Och säg ifrån om ni ser någon göra det, annars kanske hon eller han eller någon annan ni känner dör!

Men detta var väl ingen nyhet...

Du vill väl inte att dit liv ska förändras på detta sätt?

Samma tjej före och efter en olycka när hon åkte med en rattfull förare.



Inte så långt borta!

Godkväll allesammans!
Hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag. Det är väl onödingt att klaga i alla fall. På morgonen var jag inne på körskolan för att köra. Det gick väl sådär idag. Mycket att tänka på när det är stadskörning och man kör med en superpetig lärare. Klart det är bra att vara petig men ibland känns det överdrivet men det är väl bara göra som de säger så man får körkortet. Nu är det inte så långt borta i alla fall och det känns skönt. Jag har bokat in allt jag har kvar, det är iförsig en hel del men det känns skönt att ha ett mål. Så nu är det bara tuta och köra fram tills dess. Höll på att krocka idag, det var inte långt borta från att jag klippte bilen, upps! :) Tur man har en körskolelärare som kan bromsa ibland! Jaja, det är sånt som händer, nu har det hänt och det ska inte hända mer.

Efter jag hade kört och planerat min farmtid till ett körkort så gick jag till gymmet. Först gjorde jag en BIA-mätning när man mäter fett, muskler och vatten och sånt. Jag ska nämligen få lite hjälp av Mari med kosten så jag kan gå ner några kilo i vikt för just nu har jag stannat. Det är inte lätt de där! Men med experthjälp så hoppas jag det går bättre. Får väl se vad hon säger när hon har kollat på det och på min kostdagbok.

Körde ett grymt bra gympass idag med mycket ben. Jag tycker verkligen det är kul att köra knäböj nu. Det känns redan i benen och då känns det bra. På eftermiddagen blev det core och lite kondotion på cykel/löpband.

Något annat som inte är långt borta är SOMMAREN! Det blir varmare och varme och det är ljust riktigt länge nu. Jag blir så glad när solen skiner och det är varmt!

Jag vill ha jordgubbar nu! :)


LURAD!

Igårkväll på lägret var jag pigg och sprallig och sugen på att hitta på hyss. Jag och Kim låg i sängen och bestämde oss för att busringa till Joel Bolin. Kim spelade en blond och snygg tjej vid namnet Josefin som lät helt efterbliven och pratade någon halvdan ful skånska.
Ungefär så här lät samtalet.

- Hej Joel, det är Josefin, kommer du ihåg mig? Vi träffades på statt för ett tag sedan och du frågade om jag fick följa med dig hem.. så jag undrar om du ska ut ikväll? Du ska väl till statt eller ska du till de där nya, Harrys?
- Ehh nej jag ligger o sover.
- Jaha vad tråkigt, jag ville ju bara säga att jag ville följa med dig hem och träffas och ha lite mysigt. Du kommer väl ihåg mig?
- Ja nu när du säger det så.
- Tänkte bara säga att jag vill följa med dig hem, för jag är blond och snygg. Och alla killar vill väl ha en snygg blondin?
- Hehe ja

Samtalet avslutade och Kim ringde tillbaka lite senare.

- Hej det är jag igen, Josefin. Jag är inne i stan nu, kan du inte komma ut?
- Nej jag orkar inte.
- Okej, men då kommer jag hem till dig? :)
- Ehh okej... kommer du ensam?
- Jadå
- Du är inte allergisk mot katter va?
- Nej för tusan
- Då får du hälla upp champagne när jag kommer
- Jag har bara en öl som du kan få
- Okej. Då blir det party ikväll... och du vet väl att alla ser vi lika dana ut i mörkret! Men hur hittar jag till dig?
- Haha, jag bor på Vallgatan 9 och koden är....
- Okej men dit ska jag nog hitta, inga problem, jag ringer tillbaka om 2-3 minuter när jag är där..

Ringer igen.

- Heeej, nu är jag påväg. Men har bara en fråga. Är du välutrustad?
- Vilken fråga. Måste jag säga ja eller nej?

Efter en stund fick jag luren som höll på att dö av skratt och sa, Joel fan vad dum du är med min vanliga röst. Det blev tyst en stund så hörde man bara, KUL! Ja ganska :) Bästa buset någonsin, det får vi göra om Kim!

Ungdomsläger på Bolmsö

Nu är jag hemma från ett läger fullt med träning, glädje och massa äventyr. Vi samlades på fredag vid 17-18 tiden. Vissa kom lite sent för det var inte lättaste vägen att hitta dit men för oss gick det bra. Körde lite rörlighet och styrka som start på träningslägret. Anders Hallberg som är sjukgymanst visade en hel del övningar i ringar. Mycket bra och jobbiga övningar som krävde god stabilitet och styrka. Jag passade på att visa lite av MAQ övningarna. Efter mycket om och men var Kim också på plats, tog bara ungefär 4 timmar för henne att köra 25 mil :)

På lördagmorgonen började vi lägret på allvar. Solen var framme men det låg en del is på sjön men det hindrade inte oss för att ta oss ut på ett paddelpass. Först blev det löpning och MAQ och sedan körde vi lite teknikövningar på vattnet. Kunde paddla ca 300-400m fram och tillbaka för sedan var det is ivägen. Till eftermiddagen hade den blåst undan och det var fritt på sjön. Vi fortsatte med tekniktänket och körde 15*3 min med fokus på teknik. Innan paddelpasset hade vi en teknikgenomgång på land dör vi gick igenom grundförutsättningarna till en god teknik. Det är inte helt lätt det där, men de jobbade på bra och verkade förstå en del. Tur jag har tränat så mycket med Åsa så jag vet hur jag ska förklara och lära ut även om jag inte gör det lika bra som henne än. Efter paddelpasset körde vi lite coreträning inne i samlingsrummet.

Det blev söndag och jag vaknar upp med massa träningsvärk och det är inte bättre nu. Så jag hoppas ungarna också har träningsvärk annars känns det mindre bra. Men de bör de ha om de inte har fuskat. Idag sprang vi en vända innan vi hoppade ut i kanoterna för att köra på den blåsiga sjön. Tanken var att köra ett mixpass med lite tröskel och fart idag. Tyvärr så välte en av tjejerna under uppvärmingen när vi hade paddlat ca 10 min från lägret. Eftersom isen släppte igår var det inte varmt i vattnet, skulle gissa på 2-3 grader och vi hade ingen följebåt. Det fanns nämligen ingen på lägret och det var väldigt dåligt. Men vi (jag och Björn) lyckades få upp henne i kanoten och sedan paddlade hon sakta med säkert tillbaka till huset i motvinden. Enormt starkt av henne att klara det utan panik. Men hon var ordentligt nerkyld när hon var tillbaka och jag förstår att det var läskigt. Som tur väl så slutade det bra! Medan jag försökte värma Johanna och få i henne lite varm saft fortsatte de andra passet.

Sedan var det bara städning, packning och lunch kvar sedan var detta lägret slut, tiden gick fort. Så det måste betyda att det har varit roligt. Helgens skratt var ju när jag och Kim lurade Joel, haha :) Mer om det senare här kommer lite bilder från lägret.









Förvånansvärt BRA!

Idag blev det en lugn morgon hemma, skönt att sova lite extra. Sedan tog jag bussen till klubben. Ut för att köra ett pass i kanoten tillsammans med grabbarna. Vi var fem kanotister ute idag så det var kul. Normalt när man börjar paddla efter att isen har försvunnit så brukar det mest bli långa distanspass för att samla mil i kroppen. Men det har jag ändrat på nu. Häromdagen körde vi ju syraträning (mest för att Pelle bestämde och han har paddlat mycket i år) och idag blev det ett mixpass med inslag av tröskel och fart. Frågan är om det är en nackdel eller fördel att köra på detta viset? Jag anser att det är ganska ont om tid till säsongen börjar så det går inte att köra för mycket distans nu. Då skulle man börjat paddla tidigare på året. Sen kommer jag inte köra lika många kanotpass som jag brukar eftersom jag satsar på rodden också så jag tror det är bra att lägga krutet på lite kortare intervaller. Hur som hellst så kändes passet förvånansvärt bra för att vara femte kanotpasset i år. Testade på lite stilla starter och jag kom upp i 15,8 km/h och det blåste nästan ingenting. Det är jag väldigt nöjd med för jag körde inte jättemycket snabbare än så i somras. Så farten finns nog där ändå :)

Nu har jag packat klart och lagat massa mat till lägret. Imorgon sticker jag på läger och det var visst till Småland jag skulle. I närheten av Ljungby tror jag. Det blir nog bra. Får ju träffa Kim så det kan inte bli dåligt! :)

Tänk i sommar när man kan köra i bara sport bh och korta tights och vattnet är varmt och man får fin solbärnna på kroppen.
Då kommer det gå ännu fortare!


(Bilden är på mig och Michaela från ett pass i Karlskrona 2006)


Kom och paddla med ditt företag!

Skulle du vilja göra något roligt med ditt företag i sommar? Varför inte komma till Kajakklubben Eskimå och paddla och ha trevligt?



Kajakklubben Eskimå är en av Sveriges bästa kanotklubbar. Vi har sex elitkanotister som satsar hårt mot världstoppen. Förra året tog vi 27 SM medaljer, 16 NM medaljer och silver på både EM och VM i maraton. Så vi har verkligen duktiga idrottare i klubben.


Karlskrona är en fantastik sommarstad, särskilt sedd från havet. Den som inte har upplevt känslan av att sitta i en kanot och dra sig fram med sin egen muskelstyrka, höra vattnet brusa och fåglarna kvittra och känna solen steka i nacken, den borde komma ut till norra Långö där vi befinner oss.


Vi har ett erbjudande till alla företag. Ni får möjligheten att komma till Kajakklubben Eskimå och prova på att paddla. Ni kommer få instruktioner och teknikgenomgång av oss elitkanotister och sedan paddlar vi i Karlskronas fina skärgård tillsammans. Det är en aktivitet som tar ca 2 timmar, beroende lite på hur många ni är och hur paddelsugna ni är. Därefter finns det möjlighet att grilla en bit mat och fortsätta att umgås och ha trevligt ihop.


Detta event har en kostnad på 5000kr (för max 25 paddlande personer)
Vill ni att grillad mat ska ingå i er aktivitet tillkommer det 120 kr/per person. Alltså kostar det 3000kr för 25 personer och totalt 8000kr för hela aktiviteten. (Aktiviteten kan anpassas för mindre sällskap också). I priset ingår även tillgång till hela vårt klubbhus med kök, större samlingsrum, omklädningsrum med dusch, bastu och toaletter (värde 1500kr).


Tveka inte, klart ni ska ut och paddla, det finns inget bättre och det är en utmärkt aktivitet för dig och ditt företag. Hör av dig redan nu så bokar vi en tid!


Cecilia Velin

[email protected]


Förstår mig inte på vissa

Onsdag och "spinning" dag för mig. Körde spinning/core på marinen på förmiddagen och det var riktigt varmt i salen. Det såg ut som jag hade duschat, så svettigt var det. Efter passet kommer en äldre dam fram till mig och frågar om det är jobbigare att stå upp och cykla. Hon hade nämligen gjort det nästan hela passet för hon inte kunde sitta ner. Så sa jag att det brukar upplevas att vara jobbigare att stå upp. Så sa hon; "Jag kände ingenting och jag blev inte svettig på 30 min. Det känns så bra, då blir jag glad!" Hur kan man bli glad över att man inte svettas? Jag hade börjat gråta! Lägg på mer motstånd istället. Om man tränar så ska det vara jobbigt och man ska svettas! Jag har svettats ordentigt idag i alla fall. På efftermiddagen blev det spinningen igen, fast med brandmännen och direkt efter det så blev det paddling.

Imorgon ska jag nog ta det lite lugnare på morgonen. Sen får vi se om det blir paddling, det var tydligen några som var intresserade. Sen är jag ju tränare på eftermiddagen också. Och så måste jag packa och laga mat till helgen. På fredag åker jag på ungdomsläger till Skåne (tror jag, hehe). Eftersom jag inte ska köra har jag inte så bra koll på vart det ligger exakt. Det visar sig vart vi hamnar. Det är i alla fall dags för ett nytt läger med Kanot Syd.

Från underbar vårvärme till regn och rusk

Påsken har varit bra och det har varit fint väder också. Tills idag då det var mindre vamt och skönt. Men jag var ändå ute och paddlade på förmiddagen. Att köra ett syrapass bestående av 5 st 300m lopp är väl inte så normalt att göra som fjärde passet i kanoten i år. Kroppen är inte ens van att sitta i kanoten och då ska jag utsätta kroppen för sån smärta som det blir när man kör 300m lopp. Kroppen sa helt klart ifrån, men det gick inte så dåligt som jag trodde att det skulle. Efter passet var jag trött och frös, så nu har jag sovit lite och jag har börjat få upp värmen också. Ska iväg om ett tag och grilla med kanotvännerna, tur att Ola har en inne-grill för idag ser inte vädret ljust ut. Det ska bli gott i alla fall men jag måste bli lite piggare fram tills dess. En kopp kaffe kanske räddar min dag? Körkortsteori boken gör mig inte så mycket piggare i alla fall, det märke jag nyss. Måste ändå läsa i den.

Ha en forsatt trevlig Påsk!

Skärtorsdagen

Påsken är här, mysigt tycker jag och det känns ännu bättre när det är soligt och härligt ute. Idag var jag och Kim ute och paddlade igen. Det gick riktigt bra. Bättre flyt igen och pappa tyckte det såg ut som vi inte hade gjort annat än att paddla. Det var ju kul att höra eftersom ingen av oss har paddlat på nästan ett halvår! Vintern har varit lång och vi har tränat mycket annat istället. Det gör ändå att man blir mer sugen på att komma ut på havet. Jag har väl inte varit jättesugen på att paddla men idag var det verkligen underbart. Känns inte lika lockande att köra K1 men jag är laddad för att köra K2 & K4!

Åkte hem och åt lunch och vilade lite efter passet. Kim packade sina saker sedan var det dags för henne att ta tåget tillbaka till Göteborg. Tänk att hon redan har varit här i en vecka. Tiden går verkligen fort när hon är här. Men vi syns ju om en vecka igen. För då är det KanotSyd läger i Skåne. Efter att hon hade åkt hem så åkte jag till Loket för att agera tränare. Det blev löpning 7x3 min hårt utomhus för mig, Hampus och Philip idag! Trots att jag kände mig rätt seg och trött innan passet så gick det bra.

Imorgon är det fredag och jag ska ha vilodag! Det ser jag verkligen fram emot efter en hård vecka med 10 timmars träning än så länge. Så imorgon ska jag passa på att träffa Emelie, Hanna och Rebecca. Det ska bli mycket trevligt! Det är verkligen illa att jag inte har träffat Hanna eller Rebecca sen studenten! Men imorgon ska det bli av :)

Glad Påsk allihopa!






Bilder från dagens pass i Karlskrona


RSS 2.0