Premiär tur på havet

Igår satt jag i en kanot för första gången i år. Det kändes lite ovant men ändå bättre än förväntat. Jag och Kim körde K2 och Gustaf gjorde oss sällskap i K1. Det kändes stabilt och skönt i båten, precis som det brukar med Kim. Gustaf gjorde äventyret på havet spännande. Han välter 70m innan bryggan i det 0-4 gradiga vattnet. Som tur väl är så kan vi plocka upp honom och kommer in till bryggan utan problem. Det gäller verkligen att ha respekt för havet och speciellt när det är så här kallt. Oftast välter man när man minst anar det.

Det som är härligt är att man får känslan av att våren har kommit på rikigt när man kan vara ute på havet igen. Det var på tiden att isen släppte tyckte jag. Igår fick vi köra kanoterna till handelshamnen för att kunna paddla med idag går det att paddla från klubben. Så i helgen vill jag ut i min roddbåt :) Pelle kanske ska utmana mig på ett lopp?

Idag fick det bli roddmaskin på förmiddagen istället, 5x500m. Det är tufft och jag tog i som bara den. Gubbarna som satt och cyklade bakom mig sa, nu dör hon snart... bara för jag skrek så när jag tog i. På eftermiddagen tränande vi core och löpning och jag känner mig mycket nöjd med dagens träning.

Nu har vi precis kollat klart på den nya Wallanderfilmen (Vålnaden) och den var spännande och bra. Men nu är klockan mycket för två små tjejer som oss. Dags att sova, det väntar en ny dag imorgon.


Spin of hope

Igår var det spin of hope, som är en insamling till barncancerfonen. Man anmäler ett lag som ska hålla igång en cykel i 12 timmar och anmälningsavgiften går till barncancerfonen. Lok & motion var en av de 37 anläggningarna i Sverige som var med på detta och jag var där och körde som intrukör. Det var tufft men riktigt kul, jag var så laddad och körde så hårt! Första passet jag bjöd på var 80 tal och jag gick verkligen in för det med en gräsligt ful outfit. Man kanske ska komma så till gymmet i fortsättningen? ;) 

En stund senare efter lite mat i magen så körde jag Annikas Eurodisco pass, bra musik och bra gung! Dags för näst sista passet av dagen och jag skulle ha Sverigetema, alltså bara svenska artister. Körde i min supersnygga landslagsdräkt och folk måste trott jag var knäpp igår som hade så mycket fula och konstiga kläder på mig. Efter att ha blivit presenterad av vår allas Cissi Velin som är svensk mästare i kanot och numera satsar på rodd så satte jag igång! Det blev ett till bra pass och många var nöjda och glada efteråt. Lottade även ut ett pris från Kajakklubben Eskimå, en prova på paddling med mig som instruktör. Inte illa du och damen som fick det blev verkligen glad!

Jag hann inte pusta ut så många minuter för på sista finalpasset skulle alla instuktörer vara med. Det kokade verkligen i min kropp och efter mina två låtar (8,4min lån mördarbacke) så bröt jag nästan ihop. Fick kramp i baksidan och trodde jag skulle dö! Fick försöka kliva av cykeln och stretcha. Fy vad läskigt det var, har aldrig fått kramp där innan. Kanske blev en aning för hårt igår, men det var kul! Jag är ju inte den som sparar på krafter på passet.

Senare hemma på kvällen var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette och allt var jobbigt att göra, tom vända sig i sängen. Men nu är jag på banan igen efter sovmorgon och frukost. Vi får se vad som händer idag det ända jag har planerat är spinning kl. 18.30 och jag är väl inte direkt taggad för det nu. Någon som vill ta mitt pass?




Visst är jag snyggast av alla ;)


Vårkänslorna sprudlar

Igår kom Kim till Karlskrona igen och det är alltid så kul när hon kommer. Efter lunch var vi och tittade på lägenhet men bestämde oss för att den inte var något att ha. Visst hade det varit kul att flytta men vi kom på något mycket roligare som vi vill göra. Åka till Australien! Så nu blir det att samla ihop pengar så kanske vi kan åka några månader i vinter, det hade varit underbart! Vi tränade såklart igår också. Vi utmande kanotgrabbarna på 6km rodd, 6km löpning, 500 situps, 200 armhävningar och 200 utfall. Jag och Kim var grymmast och det är kul när det blir lite tävling över passen. Igår kväll fick jag åka iväg på SISU Idrottsutbildarnas årsstämma för att ta emot ett stipendium som ungdomsledare. Kul att jag blir så uppmärksammad för mitt arbete som ledare. Alltså var det en mycket bra dag igår!

Idag har också varit en toppendag med mycket träning! På förmiddagen blev det 40min löpning utomhus följt av Daniels cirkelpass. Det var så härligt att springa ute i solskenen. Jag sprang med ett leende på läpparna för att solen sken och jag fick plocka av mig mer och mer kläder för att det var så varmt. Våren är verkligen här nu och den kom så plötsligt! Tyvärr har inte isen smält än men jag hoppas det går fort nu. Tillbaka hem för att äta lunch och så bakade vi sega chokladrutor. De var mycket uppskattade av personalen också, eller det var väl mest Daniel och Linus som tryckte i sig dom ;)

På eftermiddagen blev det ett kortare gympass följt av core. Kim fortsatte med 30 min spinning men jag sparar mig till morgondagens Spin of hope. Jag har ju redan kört 4 spinningpass denna veckan och har 3 till imorgon så det får räcka för mig och min stackars rumpa! Alltså blir det en lång dag imorgon också och jag kommer befinna mig på gymmet nästan hela dagen men det ska bli kul med Spin of Hope!


Lång & tuff dag!

Idag åkte jag med pappa in till stan på morgonen. Var på körskolan och körde en lektion. Vi övade på parkeringar idag igen och det gick bra. Ska bara komma ihåg alla riktlinjer, bäst jag skriver upp dom. Efter lektionen gick jag till gymmet för att träna. 6km distans på roddmaskinen och därefter uthållighetsstyrka (50 rep). Svettigt!

Hem för att äta lunch och sova sedan bar det av in till gymmet igen. Var tränare för ungdomarna i klubben kl 16.00 sedan stannade jag kvar på gymmet. Fick hoppa in extra och köra ett corepass och ett spinningpass. Jag var riktigt trött och hungrig efteråt och ville bara hem på en gång. Gick till bussen och upptäcker att den bara går varje timme, suck! Så jag gick tillbaka till gymmet och hängde där 40 min till. Nu har jag fått i mig lite mat och ligger i sängen. Ska ta mig i kragen och borsta tänderna sen kommer jag somna gott! Godnatt vänner :)

Mycket dåligt samvete

Idag gjorde jag verkligen bort mig och det känns inte bra så här efteråt. Hade spinning med marinen idag. Det var tufft som vanligt och jag var verkligen trött. Efteråt kom en man fram och presenterade sig, tog mig i hand och tackade för passet och jag blir lite förvånad. Alltid när någon presenterar sig så lyssnar jag inte riktigt på vad de säger och nu efter passet var jag så trött och borta så jag fattade inte förrän han hadel lämnat rummet...
Fan det var ju Mats Karlsson från Göteborg som jag har pratat med genom våra bloggar! Och jag pratade med honom som vilken människa som helst som jag aldrig hade träffat eller pratat med..  Kändes det bra? Ja, vad bra då kan du vara stolt... Åhh vad dum jag känner mig! Förlåt Mats! Hoppas du kommer på onsdag igen!

Om du tycker jag är blond skulle du träffa min mamma och mormor :)

Två klockrena kommentarer av mamma och mormor igår som jag glömde berätta som fick mig att skratta.

Mamma berättar att hon var dålig i magen och säger på morgonen. "Jag har gått ner ett helt kilo från igårkväll till nu på morgonen" Men hallå mamma, det gör jag varje natt! :) Vi gör faktiskt av med energi när vi sover flera timmar.

Mormor verkar också viktfixerad. Vi pratar om hur skönt det är att basta. Hon ville ha en egen bastu hemma men vi såg ingen anledning till det, så ofta bastar man ju inte. Jag tyckte hon kunde skaffa ett träningskort på Lok & motion och basta där efter passen istället. Så säger hon, men det är så skööönt att basta och sen går man ju ner i vikt :)

HAHAHA! Hon har verkligen inte fattat att det bara är vätska hon svettas ut! Rolig mamma och mormor jag har men jag hoppas inte jag blir likadan!


Så var helgen över igen

Jag fattar inte vad tiden tar vägen? Nyss var det fredageftermiddag och jag åkte in till gymmet för att leda core och spinning och så helt plötsligt är det söndagkväll. Jag har inte gjort särskilt mycket denna helgen heller men ändå har det gått så fort. Idag har det iförsig hänt en del. På förmiddagen var vi på klubben och reste tält inför vår loppmarknad. Vi börjar ju samla in grejer nu så det gäller att ha tält uppe så vi kan ta hand om allt vi får. Jag passade även på att övningsköra med pappa idag. Kan säga att det inte går så bra att köra med handbromsen i, haha :)

I eftermiddags var vi hembjudna på middag hos mormor och morfar eftersom mormor fyllde år i veckan. Så de bjöd på kroppkakor, mums va gott! Hade tänkt att träna innan jag skulle hålla pass på kvällen men det hann jag inte med. Men jag har å andra sidan inte vilat någon dag denna veckan. Så nu är jag laddad för en tuff vecka med massa träning! Och på torsdag kommer Kim igen :) Weeeii! Då ska vi planera framtiden och träna hårt!




Kim och jag i Portugal - jag längtar dit!


En rolig sak!

Glömde berätta en rolig sak. Jag har vunnit ett ledarstipendium till! Alltid lika kul när man inte har någon aning på att ens förening eller pappa har sökt stipendium till mig och så ringer någon och säger att jag har vunnit och fråga om jag kan komma på utdelning och middag nästa vecka! :)

Det måste finnas massor med stipendie och fonder att söka. Det är nog värt att satsa på!

Svenska artister?

Just nu är det ganska tråkigt att göra spinningpass. Kan bero på att jag har ägnat större delen av dagen till det. Jag har satt ihop ett 30min pass till i eftermiddag, men det var inte så svårt eftersom jag tog några låtar från de passen jag redan har. Men eftersom jag brukar ha 40min pass och 55min pass så ville jag göra en skiva som var prick 30min utan att behöva byta låt. Sedan har jag sverigepasset kvar att göra.. har lyssnat på mängder av musik på spotify, men de där klockrena låtarna har jag inte hittat! Vad skulle du vilja höra om du var på ett spinningpass med svenska artister? Det är bara en vecka kvar till Spin of hope då det ska vara klart, eller vill helst ha klart det ett tag innan dess. Nu har jag snart fått ihop ett Eskimålag till nästa lördag. Det finns fortfarande två lediga platser men det får vi se till att fixa för nu ska jag anmäla oss! :)

Ska köra core i eftermiddag också, mitt sjätte corepass denna veckan! Inte illa du ;) Det gäller ju att jobba hårt inför badsäsongen så man slipper ligga i vassen och sola, hehe!

Nu ska jag lyssna vidare på musiken, hojta till om du hittar nått bra!

Gymmet är mitt hem!

Jag är där flera timmar om dagen och under senaste tiden har alla frågat. Du skulle nästan kunna bo här, få ett eget lite rum så mycket som du är här nu. Du tröttnar inte på oss väl? Såklart gör jag inte det, jag tycker det är kul att träna, jobba som instrktör och leda träningen för ungdomarna i klubben! Självklart är det inte lika kul varje gång men så är det med allt. Men jag trivs på gymmet! Så idag fick jag förfrågan om att jobba i receptionen om det behövs. De var nämligen kort om folk i veckan och kan även behövas framöver. Det är ju perfekt för mig som brukar ha pass både på förmiddagen och eftermiddagen och inte har nått speciellt att göra där i mellan eller senare på kvällen. Så innan ungarnas träning idag ska jag in till gymmet igen för att få lite information om hur receptionen fungerar. Alltid bra med lite extra jobb!

I morse hann jag även med en körlektion. Skulle öva på parkering idag. Började med fickparkering direkt. Herregud tänkte jag, det måste vara skitsvårt. Men när han hade förklarat hur man gjorde och visat lite regler eller tips så var det inga problem. Vi gick ut och kollade om jag stod bra och han sa att det såg ut som ett proffs hade parkerat! :D Då blir man glad! Sedan skulle jag testa detta själv utan hans hjälp och då fick jag fickparkera i en backe!! Det var inte snällt tyckte jag, men han böjd på det sa han. Men jag fixade det också. Avlutade lektionen med att backa runt hörn och det gick också bra så nu måste jag öva på allt hemma också. Jag har börjat inse hur skönt det är med körkort och tänk att jag snart också har det! :)


KanotSyds första läger

I helgen stratade vi igång med det första lägret i Kanot Syd. Tolv ungdomar samlades i Karlskrona för att tillbringa helgen tillsamamns. Jag och Kim var tränare för helgen och syftet med lägret var att få ett ansikte på varje individ, lära känna dem och få en bra gemenskap i gruppen. Så det blev en bra blandning på träning och lekar och samarbetsövningar. På lördagen blev det cirkelträning med Kim, mycket medicinbollsövningar och därefter tuffa och roliga stafetter! På eftermiddagen blev det kanotpolo matcher och sedan tillbaka till klubben för middag, efterrätt och melodifestivalen. Så kul att Anna Bergendal vann, jag hejade på henne!

På söndagen körde vi spinning och core på förmiddagen. Tillbaka för att äta lunch på klubben sedan hade vi lite frågeformulärer och information att dela ut. Innan det avslutades med småstjärnorna! De delades in i två lag och fick en gammal skiva. Valde en låt och skulle därefter öva in en dans, mycket kul att se! Fast de slog ju inte mig och Kim som gick in stenhårt för det ;)

En bra start på ett projekt med detta läger, alla var nöjda och glada och jag tyckte det var väldigt kul! Ser fram emot en fortsatt tid tillsammans med denna grupp kanotister!

Efter lägret hade slutat igår så åkte jag och Kim till gymmet för att styrketräna. Var inte så peppade i början eftersom vi var ganska trötta efter dagarna men med bra musik och bra sällskap så blev det ett mycket bra pass. Det är kul med lite sparring på passen och jag kände mig förvånarsvärt stark! Jag jobbade som instruktör en timme efter träningen sedan fick jag äntligen åka hem och äta och lägga mig i sängen. Var helt slut efter en lyckad helg!

I morse var det meningen att jag och Kim skulle upp tidigt och träna men ingen av oss hade någon ork eller lust så det blev vila på förmiddagen. Sov lite extra och åt frukost lite senare. Sedan var det dags för Kim att åka hem till Kungälv igen. Men hon är tillbaka om en och en halv vecka igen! :) Tur det!


Fågeljävel!

Hade varit och tränat och uträttat lite ärenden och skulle gå in till stan för att äta lunch medan jag väntade på pappa. Gick längs med Borgmästarekajen och vid bron där isen hade smält var det fullt med fåglar. De måste längta efter att isen smälter och det blir varmt tänkte jag.. för det gör jag! :) Fem sekunder senare tänkte jag, FÅGELJÄVEL jag ska döda dig! Tror du inte en av fåglarna sket på mig!! Nästa gång ska jag skita på honom så kan han få se hur det känns! Jag vart inte glad i alla fall! Hade det kommit i mitt nytvättade hår hade jag börjat gråta!

Nu är jag i alla fall hemma igen och har precis bäddat sängen till Kim eftersom hon kommer på besök ikväll. Ska bli kul att ha henne hos sig igen. Ha en trevlig helg & akta er för alla fåglar ute!

Då va det fredag igen!

Veckorna bara rusar iväg, det är läskigt vad tiden går fort. I helgen är det dags för Kanot Syds första lilla läger. Vi blir 12 ungdomar till det första lägret och de kommer imorgon bitti. Eftersom det är is kommer vi hålla oss inomhus denna första gången. Så det blir mycket träning på Lok & motion samt att vi ska spela kanotpolo i en simhall. Kim ska vara med som tränare och hon kommer redan ikväll. Trevligt att få henne på besök igen! :)

Innan dess hade jag tänkt både hinna träna och städa och fixa lite men jag har ju gott om tid på mig. Får väl masa mig upp och göra frukost först. Ha en bra dag!

Kalla inte mig latmask idag!

Du som kallar mig latmask idag måste ha nått fel på hjärnan ;)

Vaknade kl 6.30 och åt frukost sedan åkte jag in till gymmet för att träna kl 8.00. Det blev 45 min distans på roddmaskinen och sedan lite löpning efter det. Sedan hade jag corepass i en timme för elever i åk 6. Duschade och bytte om på ca 6min sedan var det snabbt iväg till restaurnag Eken som gällde. Skulle hjälpa till att jobba några timmar i disken för det var personal som var sjuka. I början var det inte så mycket att göra men sedan var det stressigt kan jag tala om. Hann knappt äta lunch innan jag skulle gå men lite fick jag i mig. Iväg till gymmet igen för att köra ett spinningpass för åk 8. Sedan kunde jag pusta ut någon minut och trycka i mig lite mellanmål sedan var det dags att vara tränare. Efter det kunde jag duscha och byta om och jag hade gått om tid, skönt det. Dagens fullspäckade dag fick avslutas med medaljmiddag och stipendieutdelning med Karlskrona kommun. Så alla som hade tagit SM guld eller medalj internationellt i Karlskrona var inbjudna. Jag fick även stipendie som årets föreningsledare!

Nu vet jag knappt vad jag har skrivit och om det är många stavfel för jag är så trött! Dags att samla krafter till morgondagen! Godnatt allihopa :)

Beställning av nya träningskläder!

Kände både sug och behov av lite nya träningskläder. Egentligen bara av ett nytt träningslinne men så hittade jag lite extra också, som vanligt. Fast det tycker jag att jag är värd! Det är alltid kul med lite nytt, det höjer motivationen på träningen och det behövs alltid. Så nu längtar jag tills beställningen kommer så jag kan vara snyggast i gymmet, fast det är jag ju redan ;) hehe!






Vad tycker ni? Snygga va?


Nyttiga pannkakor!

Igår efter träningen var både jag och min bror hungriga. Jag sprang 8 x 3min på löpband och därefter lite benstyrka. Mamma hade lagat mat tills vi kom hem men vi var inte jätteglada över att det var korv och potatis. Vi åt lite grann sedan gjorde vi proteinpannkakor. Gjorde efter eget recept och det blev mycket bra!

Ungefär så här såg receptet ut.
4 ägg
Mjölk (häller bara på känsla)
2 dl proteinoulver (chokladsmak)
Lite mjöl (även detta på känsla)
En nypa salt
En mosad banan
Kakao (för att få lite mer chokladsmak)


Det doftade kakor när vi stekte pannkakorna och de smakade bra också. Väldigt, väldigt mättande. Vi lyxade till de nyttiga pannkakorna med en liten klick glass och frysta jordgubbar. Så här blev det resultatet.



Värt att testa om du gillar pannkakor och vill göra dom nytigare!


Brandmän, ett speciellt släkte

Hade spinning med brandmännen idag och de är verkligen sköna och roliga. De pratar, driver och retas jämt! De får tillbaka från mig också. En av gubbarna hade extra svårt att vara tyst under passet så sa de på avvärmingen.

- Conny du var iaf tyst några minuter i mitten av passet. Det är bra om du får honom tyst.
- Ja det var ju när ni tittade ner i backen och instruktören visade lite mer av sin kropp. Så jag satt bara här och stirrade och skakade!

Sjuka brandman, haha :) Men de gjorde deffinitivt min dag till den lite bätte för det var ingen bra början på dagen. Fast spinningen på marinen gick också bra och var rolig. Idag var det verkligen fullt på passet. Det var ca 5 personer som inte fick plats på spinning och på corepasset var det hela 21 personer!


Adidas älskare

Förlåt jag skrev fel igår angående Kanot Syd, det är förening som med kanotklubbarna i Skåne plus Eskimå, alltså inte Småland som jag skrev. Vet inte vad jag fick det ifrån men jag var väl trött.

Idag när jag fick sova hur länge jag ville vaknade jag ändå ganska tidigt och var hyffast pigg, somnade om och vaknade igen vid 8 tiden. Men lyckades somna om igen. Jag som trodde jag skulle sova länge utan problem idag. Det var skönt att ligga kvar i sängen utan att behöva gå upp i alla fall. Har inte gjort så mycket nu på förmiddagen förutom att leta reda på massa musik till spinningpass och skivor till gymmet. Det behövs lite ny musik där.

Kom på att jag hade glömt att visa er mina fina köp. Har svårt att stå emot adidaskläder just nu. Så nöjd med mina köp. Tröjan var den jag köpte i Spanien och skorna köpte jag på rea i helgen. Tyvärr är det för mycket snö här hemma än för att jag ska ha de nya skorna på mig, så dom får vänta lite.

Nu måste jag fixa lite lunch, sedan ska jag iväg till gymmet och köra spinning för en skolklass sedan vara tränare för ungdomarna i klubben.





Huvudtränare i Kanot Syd

Jag har glömt att berätta att jag har fått ett nytt tränarjobb. De småländska kanotklubbarna plus Eskimå har bildat en förening med stöd från RF som kallas föreingen Kanot Syd. Det är en förening där ungdomar i åldern 13-17 år ska få en chans att utvecklas inom kanotsporten och hålla på med det dem tycker är kul. Jag har fått äran att vara deras huvudtränare och kommer planera och lägga upp deras träning och ha hand om ett antal läger med mera. Det ska bli väldigt intressant att följa dennna grupp kanotister som just nu är ca 15 st. Första lägret blir i Karlskrona den 13-14 mars och sedan kommer det rulla på med läger under hela året. Mer om detta när vi har dragit igång på riktigt.

Helgen bara flög iväg

När man har besök lyckas tiden alltid gå mycket fortare. Det har varit en väldigt bra helg och mycket av tiden har spenderats på träning. Har varit väldigt motiverande och roligt att få sällskap på träningen och köra hårt. Det blir alltid lite, lite bättre när man får sparring av någon annan och man orkar inte göra mycket annat om dagarna när man tränar så hårt. Det blev mest träna, äta, sova! Så eftersom jag har haft besök och lagt mycket tid och fokus på träning och planering i helgen har jag varit ganska dålig på att uppdatera bloggen.

Idag lämnade Kim Karlskrona men vi hann ändå med ett träningspass i morse. Det var riktigt jobbigt att gå upp i morse och sängen lockade oss båda. Båda frågade om vi skulle gå och lägga oss igen när vi hade ätit frukost men insåg att latheten inte kunde vinna så vi åkte till gymmet och tränade. Jag körde mitt fruktansvärt jobbiga 50 repetioners pass men glädjande nog blir det lättare och lättare! Efter det blev det lunch på stan och sedan var det dags för Kim att ta tåget hem och jag gick till körskolan för att köra en lektion. Det gick bättre än förväntat efter mitt uppehåll. Sedan var det dags för träning igen, jag hade spinningpass på marinen. CD spelaren ville verkligen inte sammarbeta med mig idag. Jag var riktigt nära på att kasta ut den jävla skitspelaren! Det gick trots allt men det var inte kul att den krånglade. Efter passet åkte jag ner till gymmet för att ha hand om ungdomarnas gymträning och nu ligger jag hemma i min säng och känner mig helt död efter en tuff dag och en tuff helg. Jag tycker jag förtjänar sovmorgon imorgon.

Dags för lite kvällsmat sedan ska jag sova! Godnatt!


RSS 2.0