Fighting spirit

Idag fick jag jättemånga fina bilder av Ola tagna från SM i Sundsvall. Det var en underbar vecka med underbar klubbstämmning, härligt väder och medaljregn över Eskimå. Jag kan inte säga annat än att SM veckan är otroligt rolig i alla fall med Eskimå! Bjuder på en av bilderna på mig från SM.




In action på SM 2009 - K1 200m

Det gäller att vara fokuserad och ha mödareblicken ; )

 


Redan fredag

Imorgon är det redan fredag igen. Det är sjukt vad veckorna går fort men fredagar är alltid mysiga. Fast jag vet inte riktigt vad som händer imorgon. Det blir nog en lugn och skön morgon hemma med god frukost. Sedan måste jag planera klart allt till tjejpaddlingen och köpa mat och grejer till det. Sen får vi se om det bli nån träning, kanske en sväng till gymmet. Ska inte träna vader i alla fall ; )


Bjuder på en bild från sommaren.


Kycklingvader?!

Idag var det två skolor som var ute och paddlade på klubben. Efter det hade jag ett spinningpass med åk 8 från Galären. Det gick väl bra även om det inte var samma sak som att ha spinning för marinen och brandmännen. Jag stannade kvar och körde ben i gymmet efter det. Så kom Roger, även kallad elefanten. Först klagade han på att jag inte var svettig och körde hårt, men svettig var jag kan jag lova. Jag hade ju precis kört spinning. Jag hade precis kört flera set vader och gick över och körde lite mage. Då påpekade han att mina vader var små. "Du måste köra mer vader!" "Va? Men man behöver så stora vader som kanotsist eller roddare". "Men de måste ju se propotioneliga ut med resten av kroppen". "Så små är det väl inte?" "Jo, förhållande till dina lår och din kropp, kycklingvader är vad det är!" Taskig han är! ; ) Men jag tog verkligen inte åt mig, jag bara skattade och tränade vidare! Men hur kul är det att köra vader egentligen?

Snart börjar Superstars. På tal om det så klankade han ner på Susanne Gunnarsson och kanot som sport. Han frågade om man blev så dålig som henne om man höll på att paddla. Men han ser väl hur duktig jag är ; ) Men tydligen var det en B sport... Han ska nog få testa att paddla nån gång och se hur det är!

Nu börjar programmet, vi hörs!


Sammanfattning av min säsong

Tänkte passa på att sammanfatta kanotsäsongen. Jag har inte kört så många tävlingar som jag brukar men det har gått bättre än vad jag har räknat med.

- Tävling i Öreklljunga 23 maj
Det var min första kanottävling. Jag hade inte planerat att åka dit men så blev det och det var riktigt kul. Då jag kom 5:a på 500m och slog flera duktiga tjejer.

- Kanot SM i Fagvervik
Ja då var det dags för den underbara SM veckan igen. Ett fullspäckat schema med härlig stämning och kanon väder. Det blev medaljregn över Eskimå. Jag var med och tog 8 medaljer av våra 24 medaljer.

- K2 mix i Bengtsfors
Körde K2 med brosan och kom 2:a, ett mycket bra lopp!

- NM i Silkeborg
Ja eftersom jag hade kört bra i Örkelljunga och i Fagervik så blev jag uttagen till U1 landslaget och fick köra NM. Det blev K2 tillsammans med Kim och det gick väldigt bra. Vi passar så himla bra ihop, vi har kul tillsammans och kommer bra överrens. Det resulterade till 2 NM brons! Jag vill köra mer K2 med Kim!!

- Maraton SM
Detta var också en spontant äventyr. Ilona ville köra K2 och ringde och frågade mig. Så jag åkte upp till Vaxholm och det blev ett äventyr jag aldrig kommer glömma. Det blåste storm och vi lyckades välta 3 gånger, men det blev ändå ett silver.

- K2 mix i Varberg
Körde K2 med brorsan igen, men det gick inte alls lika bra som sist. Man tjänar inte att ta någons våg på ett 200m lopp ; )

- Höstregatta
Det var skönt att avsluta säsongen nu. Det blev en avslutning där jag kom 1:a och 2:a i B finalerna och 4:a tillsammans med Pelle i K2 mix.



Härliga bilder - härliga minnen


Kanotsäsongen är över

Vilken månad det har varit för Kajakklubben Eskimå, eller framför allt vilken helg. Tre av våra landslagskanotister var på maraton VM i Portugal. Det gick mycket bra för alla tre, men bäst för vår stolthet Michaela Jonsson. Hon tog nämligen VM silver, bara 5 sek från ungerskan som vann. Hennes lopp började mindre bra, det blev kollision med en italienska men Michaela tog in meter efter meter sedan var den enormt starka tjejen Michaela upp i täten. Jag är enormt stlog över henne, stort grattis. Du är verkligen värd detta!


Michaela körde även K2 tillsammans med Julia Stenslis och där slutade de på en fin 6:e plats. Jacob slutade på en 18:e plats och Ilona på 13:e plats. Tyvärr vet jag inte så mycket mer om deras lopp.

Medan de tävlade på VM i Portugal var några av oss i klubben på höstregatta i Lilla Edet. Det var alltså säsongens sista tävling. Men det fanns inte mycket känslor av att det var höstregatta. Solen sken, det var varmt och vindstilla och många körde i bara linne! Så ska det inte vara på en höstregatta, men jag är inte bitter för det snarare tvärt om.

Fast jag var inte direkt tävlingssugen när jag var där men jag ville ändå göra bra ifrån mig. Det gick väl sådär, är varken nöjd eller missnöjd. Hade ju inga direkt förväntlingar. Kom 1:a respektive 2:a i B- finalerna. På 500m skulle det blivit en A-final plats om jag inte hade stannat 25m för tidigt. Jag fick enorm syrachock, det svattnade för ögonen, solen i sken och jag trodde jag var i mål men ack så fel jag hade. Så istälet fick Kim den platsen.

Annars var det Pelle som imponerade i klubben. Han kom 5:a på 500m och 4:a på 1000m! Han är på gång igen vår Superperka! Och snart åker han till Australien och jag är inte alls avundsjuk!

Efter höstregattan brukar jag alltid vila ett tag, men här blir det ingen vila nu. I eftermiddag blir det spinning och sedan fortsätter det att rulla på.






Bilder från helgens kanottävlingar av Anders Landenstad


Höstregatta

Då var det dags att åka på säsongens sista tävling. I år går höstregattan i Lilla Edet, ovanför Kungälv. Det känns inte helt rätt med höstregatta där. Jag tror typ att vi ska åka till Södertälje efersom höstregattan har gått där de senaste åren. Men egentligen är det ju Jönköping höstregattan ska hållas i. Det ska blåsa och vara kallt och alla ska gå runt med en massa kläder. Men jag tror det blir annorlunda i år. Ser ut att bli riktigt bra väder och även om det inte skulle så har jag packat för lite sämre väder också.

Det känns lite konstigt att åka på tävlig, särskilt eftersom det är sista i år. Det är lite sorligt med ändå skönt att avsluta säsongen. Det roliga är ju att träffa allt folk men jag får se till att göra det i vinter ändå. Jag har inga direkt förväntningar över hur det ska gå i helgen. Jag känner mig ju inte direkt i toppform vid den här tiden, men det vore skönt med an bra avslutning på säsongen. Oavsett resultat är jag mer än nöjd med säsongen. Det gick bättre än vad jag hade trott eller jag hade egentligen inte trott något.

Om en tjugo minuter kommer pappa och hämtar mig. Då ska vi åka och äta lunch och sedan packa alla kanoter. Sedan bär det av mot höstregattan - mot Lilla Edet.

Håll tummarna för mig och ha en bra helg!

Superstars

Onsdag och det var ännu en tuff träningsdag. Spinning/core på förmiddagen och idag lyckades jag få med mig pappa också, kul! Jag trodde han skulle dö ibland men han överlevde och sitter fortfarande levade i soffan nu. Sen var det spinning igen med brandmännen på eftermiddagen och efter det ett kort startpass i kanoten. Jag var väldigt trött under paddlingen så det gick sådär.

I helgen har vi sista tävlingen så nu blir det lite lugnare med träningen. Tänkte ta en välförtjänd sovmorgon imorgon efter 8 körda pass hittills i veckan.

Nu ska jag forstätta kolla på Superstars. Ett nytt program på trean där gamla idrottare tävlar mot varandra. Så om du gillar idrott så är det ett program för dig.


AJAJAJ!

Jag tror jag har cyklat för mycket för jag har fått skrav mellan benen. Inte kul! Särskilt inte när man ska hålla ett pass till ikväll och två imorgon. Pain säger jag bara. Fast det är väl bara att bita ihop och hoppas det går hyffsat bra.

Ska snart ta bussen in till stan och träna igen. Blir ett 30min spninningpass och därefter paddling. Tidigare idag körde jag 40/20 intervaller på spinningcykel. Då jobbar man allt vad man kan i 40 sek och lungt i 20 sek. Detta gjorde vi 6 gånger i rad sedan lite längre vila därefter körde vi samma sak igen. Körde det tillsammans med gänget från Galären. Det var trevligt att få lite sällskap, men det var inte som på den gamla goda tiden med eliten.

Pain is temporary - Glory is forever

Jag är helt slut efter dagen. Fick hoppa in och köra ett extra spinningpass på kvällen. Så först var det 60min spinning på marinen kl 15 och därefter 55min på gymmet för allmänheten kl 17.30. Jag var så trött och trodde jag skulle spy nästan men det var bara att bita ihop och peppa de andra och älska syran!

Det var gott med mat sen kan jag säga och det är väldigt skönt att ligga i sängen nu :) Skulle kunna somna snart, men jag får väl vänta lite.

Hade velat ha sovmorgon imon, men då är det en ny klass som ska ut och paddla. Sen är det planerat att jag ska köra spinning igen för att en person är sjuk plus att jag ska paddla också. Kan hända att jag tränar med galären på förmiddagen också, om jag är pigg.

Som Gustaf skrev på facebook. Jag mår dåligt av att höra hur mycket du hinner träna. Det gäller att prioitera och planera. Sen är det ju utmärkt att få betalt av att själv träna : ) I like!

Vi hörs mer en annan dag.

Helgen

Jag pratade ju om att jag tyckte om att det har fler paddelintresserade tjejer till klubben. Idag kom det 9 nya barn på träningen och 6 av dessa var tjejer! UNDERBART! Så allt som allt var vi 13 barn som var och paddlade och ett gäng ledare. Trots att de regnade och blåste lite var det inga sura miner, de tyckete det var jättekul att paddla. Så jag hoppas verkligen de vill fortsätta. Det ser ut som vi kan bli ganska många på vår tjejpaddling den 26:e september nu! : )

Har glömt att berätta att jag var i Varberg igår. Vi åkte dit för att köra K2 mix cupen, näst sista tävlingen. Vår chans att vinna försvann väl efter det blev som det blev i Jönköping men det blev ändå en trevlig dagstur. Hur gick det då? Nja inte så bra. Crille och jag hamnade råkade komma in på banan brevid och sögs mot deras våg eftersom banorna var så tighta. Så vi kom typ 7.a eller 8:a i mål och Joel och Emma kom på 4:e plats. Bättre lycka nästa gång kanske. Sista tävlingen går nästa helg då det är höstregatta i Ryrsjön och då ska jag köra K2 med Pelle. Det ska bli kul, även om vi inte kan vinna. Kommer att köra K1 också under tävlingen.

Igår passade vi även på att göra ett besök på Ullared när vi var så nära. Blev några fynd faktiskt. Det är svårt att gå ut utan något i handen för det finns så enormt mycket saker till billiga priser. Det var fruktansvärt mycket folk där men det var ändå trevligt.

I eftermiddag blir det en sväng till gymmet, annars har jag inga planer direkt.

Ha en trevlig söndag!


Det är underbart att se när barn lär sig paddlar och tycker det är kul!
Bild från kanotskolan 2009.


Ännu en dag på klubben

En hel dag på klubben med full fart. Jag har jobbat mellan 8-20 idag, med några matpauser. Så nu är jag ganska trött. Fast det har varit en bra dag. På morgonen var Rödebyskolans idrottsprofil där med elever i åk 8-9 och det gick väldigt bra. Tyvärr regnade det lite så det var många som inte ville paddla så länge. Samtidigt var det killar som inte gav sig, som tyckte det var jättekul!

Efter dessa kom Tullskolan med lite yngre elever, de gick bara i 4:an men var så otroligt duktiga och härliga barn. Lärarna hade bra koll på barnen och de skötte sig exemplariskt. Det var så härligt att se barn i den åldern när de upptäckte ett nytt intresse. De frågade om de kunde komma och paddla fler gånger och jag berättade att vi hade nybörjareträning både på torsdagar och söndagar och det kom redan två barn i eftermiddags samma dag och en mamma som hade en intresserad dotter som skulle komma på söndag! Underbart att se att barn somär kanotintresserade. När barnen är glada och trivs då är jag glad : ) Jag kanske ska bli mellanstadielärare? Det verkar väldigt kul och se när de lär och utvecklar sig. Men ibland är det nog roligt att ha lite äldre elever som går på gymnasiet också.. Hm? Eller ska jag bli något helt annat? Åh jag vet inte.

Sista timmarna på klubben ägnade jag åt ett företag som var där på besök och paddlade och de verkade också nöjda med kvällen.

Jag är nöjd med dagens insats - nu kommer jag kunna sova gott.

Saknar Eliten

Idag hade jag en ny skolklass som var ute och paddlade på klubben och det gick bra. Det var ju Pärras (Pär Johanssons) klass så han har väl pli på dom! Efter det åkte jag till gymmet så fort jag kunde, Ola och gänget var ju där och hade elitidrott. Men jag kom i slutet av lektionen så jag hann bara prata lite grann och värma upp under tiden de körde sina sista indervaller sedan gymmade jag själv. Trodde ju att jag skulle bli förkyld men det kändes bättre under dagen. Hade lite ont när jag vaknade men sen släppte det så jag körde ett pass men det är nått i kroppen känns det som.

I forsättningen hoppas jag att jag kan vara med på hela tisdags lektionen på gymmet för jag saknar Ola och jag saknar eliten. Hela eliten kommer aldrig träna tillsammans men det kan nog bli ganska bra pass ändå. Så slipper jag köra själv. Ska nog ha några spinningpass för gänget också!

Nu har jag precis övningskört. Man hittar allid nya fina ställen och hus när man är ute och kör på okända vägar. Det gick bra och var roligt.

Idag har idol börjat och jag tänkte kolla nu!


Förkyldning på gång?

Idag har jag varit på klubben större delen av dagen och paddlat med ett gäng elever. Sedan cyklade jag in till marinen för att köra spinningpass. Det var ganska jobbigt eftersom jag hade enorm träningsvärk från lördagens gympass. Men det var ändå skönt att få lite cirkulation i benen. Men jag var trött efteråt och ännu mer efter jag hade ätit middag hemma. Somnade en stund och när jag vaknade hade jag lite ont i halsen. Det måste varit mamma som har smittat mig. Hon har nämligen varit hemma hela dagen för att hon har ont i haslen. Tänk om det är svininfluensan? Äsch tror inte det är så farligt som alla snackar om. Men jag vill inte bli sjuk och ha ont i halsen. Så jag gör allt för att det ska vara borta tills imorgon. Ätit vitaminer, enchinaguard (eller hur det stavas), vitlökstabletter och nyss drack jag 1 cl 80% rom bara för att döda alla bakterier. Det var riktigt stark och äckligt, men känns lite bättre för tillfället : )

Hoppas det inte känns imorgon när jag vaknar!

Girls just wanna have fun

Jag är så glad att det är lite tjejer som verkar intresserade av att fortsätta med paddlingen. Nu är det fler tjejer än killar i nybörjaregruppen. Det är minst fyra tjejer som har intresset och har varit på de senaste träningarna. Jag hoppas på att vi blir ett gäng på tjejpaddlingen den 26 september. Då ska vi paddla och ha kul tillsammans! Det behövs fler tjejer till klubben och till svensk kanot. Så jag hoppas bara de stannar kvar - då skulle jag vara nöjd och glad.

Jag skulle även vilja ha en tjock bok där det fanns fullt med förslag på lekar till barn och ungdomar. Någon som vet om det finns en sån? Eller har lite tips på lekar och saker man kan köra med dessa på träningarna? Mest på vattnet men även på land. De är ungefär mellan 10-14 år gamla.

Såg förresten Wallander "tjuven" idag och den var inte lika bra som jag hade förväntat mig. Kanske hade jag för höga förväntningar. Hoppas på att nästa blir bättre.

Elefanten

Ja gårdagen var en bra dag och jag hann med mycket!

Paddlade först ett pass, körde K2 med Hampus. Det blev 12x3min, kan vara ett av favoritpassen. Tröskelpass är oftast roliga om det inte är intervaller som är längre än 5 min.

Jag åkte hem och åt lite lunch och skaffade ett konto på body (http://forum.body.se/) mest för att skriva till Annas kompis Göran. Men det kan nog finnas mycket annat intressant där om träning och så!

På tal om Göran och Annas kompisar så finns det en stor kille på gymmet hemma, Roger. Som nu mera kallas för elefanten av mig och några andra. Han fick sitt namn på personalfesten för att han inte kunde göra en snabel med armarna för att han var för stor och stel och hade en tight skjorta. Och det var mycket roligare än själva elefantskrattet vi skulle göra.

Han var på gymmet igår och vi trackade varandra lite. Tillslut var det jag som blev kallad elefanten och så fick jag höra massa annat dumt. "Ska pappa hjälpa dig" "Vi har inga XS bälten" "Fuska inte nu" Han är har i alla fall sjukt rolig humor och är en cool man. Jag hoppas jag lär känna honom mer. Kanske kan han hjälpa mig med gymträningen så jag också blir så stor, haha ; ) Passet med Anna på gymmet gick kanonbra. Vi körde ben och det känns lite idag kan jag säga.

Vi åkte iväg på 50 års kalas på klubben. Det var två föräldrar i klubben som båda fyllde 50 år. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap.

Nu måste jag klä på mig och borsta tänderna och packa träningskläder. Idag är jag nämligen tränare på klubben!


Mysfredag

Igår blev det en lugn och mysig dag. Först väntade jag på att få träffa Tone. Hon flyttar nämligen till Oslo på måndag och jag ville ju så gärna träffas innan dess, men tyvärr blev det inte inte av så jag tog det ganska lungt hemma. Åkte in till stan efter lunch och någon timme senare blev det fredagsfika på Waynes med Emma. Senare på kvällen åkte jag in till stan igen för att lyssna på irländsk musik med tjejerna. Det var mycket mysigt.

Dagens planer: Paddling - Lunch /Vila - Gym - 50 års kalas 
Ni får höra mer om dagen en annan gång, än har jag ju bara ätit frukost.

Hösten är här

Höstterminen har satt igång och igår var det en tuff dag som instruktör, men jag överlevde trots allt. Det var spinning/core på förmiddagen för marinen och spinning för brandmännen på eftermiddagen och direkt ut till klubben för ett paddelpass. Jag deckade i sängen direkt efter middagen hemma. Med andra ord somnade jag med kläderna och allt typ halv 8 och sov typ 13 timmar! Mycket skönt, men jag vill inte påstå att jag var så pigg och glad när jag vaknade.

Det har regnat nästan regnat konstant sen i förmiddags här hemma. Vädret påverkar verkligen oss svenskar, både i positiv och negativ grad. Regn är det kanske inte så många som uppskattar och blir glada av. Trots regnet åkte jag till klubben på förmiddagen för det var en skolklass som skulle paddla idag men när jag var där fick jag reda på att de ställt in det pga vädret. Då blev jag sur och deprimerad men min snälla pappa hämtade mig och skjutsade hem mig. Jag sov och tog det väldigt lugnt, kände mig inte helt bra idag trots all nattsömn.

Jag hoppas på sol och en bättre dag imorgon!


Förresten om du är sugen på att börja träna eller byta gym? Kom till lok & motion och träna imorgon eller i helgen, vi har öppet hus veckan ut! Vi har allt du behöver. http://www.lokomotion.se/ 

 

Regnet det bara öser ner


RSS 2.0