Nu åker jag iväg ett tag

Ska kliva upp mitt i natten för att åka på kanottävling i Bengtsfors, det är ju K2 mix cup som ska dra in poäng på! Hoppas det går bra för oss. Sen hoppar jag av i Kungälv hos Kim på vägen hem. Eftersom som jag ändå ska på NM läger i Göteborg (Näset) på tisdagen. Därefter bär det av till NM i Silkeborg. Det ska bli väldigt kul att se hur det går. Jag och Kim ska kötta i alla fall ; )

Jag är hemma igen kvällen den 9:e augusti, sen startar kanotskolan.

I'm a busy girl!




NM 2005



NM 2006




NM 2007

2008 vart jag inte uttagen.. och ni få se bilder från 2009 senare : )

Man finner ro i kroppen

I morse var jag ute och körde mitt första roddpass på mycket lång tid, men det kändes ändå som vanligt och det var skönt det. Jag var ute och körde ganska tidigt för att slippa så mycket som möjligt av blåsten. Det var verkligen härligt att köra, jag blir så lugn när jag ror. Man finner ro i kroppen som Barsk hade sagt med sin härliga norrlänska dialekt.

Det jobbiga är bara att jag skaver upp byxorna på sidan och det är inte så kul att få hål i alla byxor och sår på rumpan. Men vi fixade nog till det ganska bra till nästa gång, ska köpa lite teflon att sätta dit med så blir det nog bra.

Köpte två linnen i stan efter träningen. Det var svårt att motstå när det var halva reapriset och jag gick in i affärerna för att fördriva tiden tills bussen skulle gå. Men jag är nöjd med två linnen för bara 79kr!

Nu ska jag fixa någon att äta sen ska jag nog börja pyssla med mitt album. Ska ju göra ett album med bilder från studenten och balen.


Njut av dagen allihopa!


Soool, underbara soool

Vi svenskar är verkligen väderberoende men det kanske är för att vi vill vara ute mycket på sommaren och då vill vi att det ska vara fint väder. Idag har det varit fint väder i Karlskrona, mycket härligt måste jag säga. Jag har verkligen saknat att ligga i solen och steka och bada lite. Men först blev paddling med Crille i K2an eftt tufft bra pass. Sedan sol och bad och skrivning i träningsdagboken och läsning av Pojken som inte fanns. Bra men hemsk bok!

Under kvällen körde vi K2 Långö runt tävling och jag och Emma vann! Härligt!

Imorgon har jag hört att det ska dåligt väder :( Men jag ska i alla fall ut i min lilla roddbåt imorgon kl 8.30 för då kanske det dåliga vädret inte har hunnit komma tänkte jag. Det var grymt länge sedan jag var ute i den. Sist var jag när jag tävlade i Möndal och det var slutet av maj. Undra hur det ska gå?! ; )

Men mest av allt längtar jag efter att få träffa Emelie och det ska jag göra imorgon :D Fika på Coffe hose it is!


En aktiv dag

Jag sov ungefär till halv 9 idag sen åt jag frukost samtidigt som jag kollade på massa försöksheat i simningen. Men det var inte så många svenskar med så det var inte jättekul. Så det blev att knyta löpardojjorna och springa en runda innan lunch. Och efter jag hade ätit packade jag väskan och tog bussen tilll gymmet tillsammans med brorsan. Körde ett pass med komplexa övningar och det gick ganska bra. Åt lite frukt medan jag jag gick ut till klubben efter passet. Där spelades det kanotpolo med hela gänget. Det var en riktigt hård match, fanns inte mycket til regler där inte. Blev väl så bara för att många av de stora grabbarna var med. Jacob är ju i stan några dagar nu. Så imorgon blir det förmodligen paddling med honom. Sen har jag bestämt fika med Emma och kanske allsång :) Det kommer nog bli en bra dag men denna dagen har också varit mycket bra.

Särskillt för Sarah Sjöstöm som satte nytt världsrekord IGEN och tog VM GULD nu ikväll! Det är helt otroligt! Hon är bara15 år gammal och hennes dröm har redan gått i uppfyllelse, bara OS kvar. Go for it girl! :)




Fullt ös på Långö

Framtidens äventyr

Undrar egentligen hur ens egna framtid ser ut. Det är ganska läskigt att tänka på. Vart kommer jag jobba? Vart kommer jag bo? Kommer jag bli en idrottsstjärna? Vem kommer bli min man? Hur många barn kommer jag få?

Jag vet inte ens vad jag gör om 6 månader och det är lite läskigt men ändå spännande. Jag kommer inte gå till skolan som vanligt i alla fall för jag har slutat skolan och är fri och kan göra vad jag vill, men jag vet inte vad jag ska börja med? Det finns mycket jag vill göra, men det är svårt att välja och svårt att veta vad man ska göra först.

Jag såg en film idag, "A walk to remember". Tjejen i filmen hade gjort en lista på vad hon ville göra innan hon dog. En sån kanske man ska göra. Överst på hennes lista stod det att hon ville gifta sig i samma kyrka som hennes mamma och pappa. Hon träffade en kille som hon blev förälskad i. Problemet var bara att den här tjejen var allvarligt sjuk i cancer och kunde dö när som hellst. Men han såg ändå till att hennes dröm gick i uppfyllelse och de gifte sig i kyrkan. Ett tag senare dog tjejen och efter några år kom killen in läkarelinjen och det var något han drömde om. Men kärleken fanns kvar trots att hon hade lämnat honom. Den var som vinden, den syns inte men den känns!

Undra vad som ska stå överst på min lista då? Det är värt att fundera på.


Världsrekord i simning

VM i simning har börjat och Sarah Sjösröm, 15 år gammal slog världsrekord idag i semifinalen.

I morse var hon 15 hundradelar ifrån rekordet, nu slaktade Sarah Sjöström världsrekordet på hundra meter fjäril.

15-åringen simmade på 56,44 - 17 hundradelar snabbare än Inge de Bruijns nio år gamla topptid.

- Jag fattar det inte. Helt galet. Hur bra som helst, säger Sjöström till SVT.

Jag såg nyss reprisen på TV, det är så häftigt att se. Idrott är verkligen kul jag får rysningar i hela kroppen när folk presterar så här bra och det sprudlar av glädje. Hon låg 6:a efter 50m sen tar hon in mer och mer på de andra går upp i ledningen och gör en riktigt bra avslutning och går i mål med ett nytt världsrekrod.

Vi hoppas mer på denna unga stjärnan imorgon då finalen går. Lycka till Sarah!


 Läs mer på aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/simning/article5566032.ab



My best friend

Hon heter Emelie, woh wohu...

Pratade med min älskling på msn idag, jag saknar henne. Jag vill nog inte riktigt inse att vihar slutat skolan och inte kommer träffas varje dag. Att hon snart flyttar till Kristianstad och kommer ännu längre bort från mig. Men det kunde varit mycket värre, vi kunde varit längre från varandra. Nu är det inte svårt att ta tåget dit för att hälsa på. Så det kommer jag garnaterat göra.

Vi har inte hunnit träffats på hela sommaren och knappt pratat med varnadra heller, det är skrämmande! Bara för att jag har haft fullt upp med paddlingen och hon har haft fullt upp på jobbet. Men nu har vi planerat att träffas och fika på torsdag eftermiddag. Det ser jag fram emot, för jag saknar dig vännen!

Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta


Nu skriker magen efter mat, hoppas den är klar snart!
By the way så kom Ilona 12:a på EM och Jacob 8:a, bra jobbat!




Jag och Emelie på balen :)

12 x 250m

Fy vilket jobbigt pass! 3 set 4 x 250m start varannan minut, så det var ingen lång vila efter de hårda loppen. Jag kände mig aningen trött efter detta och det kändes konstigt att sitta ensam i en kanot och köra. Hade ingen Kim som också tog i och det har ju haft de senaste två veckorna. Kan bara säga att fil och müsli är inte lika gott på uppvägen som på nervägen ;) Undar om Åsa tycker det är kul att sitta och skriva hårda träningsprogram när hon inte själv behöver köra passen.. haha! Skönt att det snart blir lite lättare i träningsprogramet...

Efter passet blev det lite kanotpolo och det är totalt livsfarligt men ändå roligt. Men man vill hellst ha Johan Hedlund på samma lag men det har jag tyvärr inte idag men jag överlede ändå :) 

Snart startar Jacob Holst sitt långa maraton lopp under EM i Polen, jag håller alla tummar jag har för dig!!


Spinning hösten 09

Jag är taggad för att sätta igång med spinningen nu igen. Att sitta där längst fram som instruktör och skrika och bara kötta på till bra musik. Men jag måste fixa ett nytt pass med ny musik tills det sätter igång igen. Är det nån som har lite bra förslag på låtar till mitt pass? :)

Jag är redo för att plåga brandmännen och marinen!

Timing - nyckeln till framgång



Det gäller att göra allt exakt samtidigt om man ska vara vara bäst i en K2:a

Kim och jag på ett träningspass i Karlskrona

EM Silver till Michaela!

Michela Jonsson, min klubbkompis som bor i Nyköping är nere i Polen och kör maraton EM. Hennes lopp gick i morse och hon krigade sig till ett silver på Junior-EM i maraton. Så himla bra hon är, den där Micheala Jonsson. Jag är mycket imponerad och stolt henne men jag har alltid vetat att hon kan! Ett stort Grattis till dig!

Nu håller jag tummarna för Ilona och Jacob som också är där och kör. Kör så det ryker!

Själv ska jag snart åka till gymmet och träna. Var ute och paddlade i morse, snabbhet med Crille. Det kändes bra! Massor med poäng till Eskimå i Bengtsfors ska det bli!!




Micheala Jonsson in action ; )

A L O N E

Nu har Kim lämnat Karlskrona och jag ligger ensam och myser i min säng. Det har varit mycket bra dagar här med hård träning och det har bara gått bättre och bättre tillsammans i kanoten.

Vi har kört pass som Åsa Eklund har skrivit så då är det tufft och jobbigt ibland, men om ett tag blir det lättare för att toppa formen inför NM. Och efter NM när vi kommer hem med medalj har jag henne att tacka. Nej skämt och sido, hon är bra som hjälper mig och jag tycker det funkar riktigt bra med Kim. Så nu när hon har lämnat mig kommer det nog vara lite ensamt och tråkigt ibland.

Just nu är jag väldigt trött och har sovit 1,5 timme efter middagen. Fast det kanske jag ska vara efterdagens tuffa pass. På förmiddagaen körde vi ett mix pass, 8*90/30 (3), 6(45/30/45) (5/3/5), 8*90/30 (2) och eftermiddagen bjöd på start/styrka, 2*1000m med resistans (3) bra driv, 6*2min (10/10...on/off), 4*50m stilla, 2*500m (2+)

Jag tror ändå att det var Kim som gjorde mig extra pigg och glad även om vi sov en del också! Tur att vi syns snart igen :)

Imorgon blir det grillning hos Karolina Persson det ser vi fram emot!

Utekväll och modell

Ja i lördags kväll var vi ute och dansade loss, hela gänget. Jag, Kim, Joel, Johan, Emma och Lisa. På Nivå var de hårda så där kom vi inte in, men det hindrade ju inte oss att det var 23 års gräns på STAT. Det var ju busenkelt att kliva över staketet på uteserveringen. Så där satt vi tjejer sen, goa och glada! Killarna skulle ju ta den vanliga vägen in. Men oj, de kom inte heller in. Kul tycker jag. Ibland kan det vara bra att ha sitt leg med sig även om man är över 23år. Så de fick ta samma väg som oss in. Det blev en lyckad utekväll när alla var på plats. Kl 3 var vi hungriga och trötta i benen. Jag, Kim och Joel gick och köpte kebabrulle sen följde vi med honom hem och sov där. Det blev en natt på soffans hans med en handduk som täcke.

På söndagen var det dags att göra sig pigg och fräsch och vara modell. Jag var på STAT och blev sminkad och fotograferad tillsammans med några kompisar. Det var min kompis Anna som hade fått detta erbjudandet och tog med oss som kompiar. Det var kul, men lite segt och jobbigt med all väntan särskillt när det hade blivit få timmars sömn på lördagnatten. Jag köpte några av bilderna som togs. Även om de blev fina så ska jag aldrig bli modell!

Nu är vi tillbaka i träningslunken igen. Har kört första passet för dagen. 10x3min och starter. Det gick mycket bra och kändes bra att träna igen efter 1,5 dags vila. Men det är viktigt med vila också. I efter middag blir det hårda 1 minutare, kul! Men fram tills dess blir det lite chill, kolla på en film kanske.





500m lopp och glass

Idag var det 4x500m max på programet, det kanske inte låter som det är så långt. Men det är deffenitivt jobbigt! Syran sputar och du blir helt stum i musklerna men måste köra hårt hela vägen in i mål. Det gick mycket bra och jag var trött efter passet. Men vi hade ändå bestämt oss för att åka in en sväng till gymmet och köra lite direkt efter. Jag hade kollat om det skulle vara öppet och på telefonsvaren sa dom att det skulle vara öppet mellan 10-14. Vi kom dit och det var stängt, ahh vad surt! Så det blev en glass på glassiären istället. Det är väl ungefär samma sak? :)

By the way så var vi med i tidningen idag. Det står i sydöstran.

Ny medaljjakt för Velin
Karlskrona Förra veckan avslutades kanot-SM. Det blev stora framgångar för KK Eskimå, och de tog 24 medaljer.
Cecilia Velin svarade för ett par av dem, och om ett par veckor börjar nästa medaljjakt, den här gången i de Nordiska mästerskapen.
Tillsammans med Kim Döse kom Cecilia tävla i NM under helgen den 8-9 augusti, då tävlingarna går i Silkeborg, Danmark. Kim Döse tävlar för till vardags för Kungälv. Vid SM tog hon silver på K1 5000 meter.
Är det de längre distanserna som är din starka sida?
- Ja, det tycker jag. Jag är lite starkare då, säger Kim.
- Och jag är bättre på kortare, så det är en bra mix, inflikar Cecilia och skrattar.
Cecilia och Kim har inte kört så mycket ihop, utan Kim är just nu nere i Karlskrona och tränar.
I början av augusti bär det av till Göteborg där de möter upp med övriga deltagare.
Hur pass bra är klassen på deltagarna från de andra nordiska länderna?
- Både norskorna och danskorna är bra och tuffa att möta. Framförallt danskorna, berättar de både tjejerna.

- Men vi ska ta dem också, säger Kim och skrattar.
Cecilia och Kim kommer tillsammans att tävla i K2 200, 500 och 1000 meter.



Bild från lägret i Portugal 2008 - o ja, vi är ganska knäppa ;)


Håll tummarna för oss!!!

Lane 5, Kim Döse och Cecilia Velin from Sweden

Ja vad ska jag säga... att sommaren är ganska bra ändå. Jag är ute i solen och tränar varje dag och mår underbart! Just nu är Kim här på besök och tränar med mig. Vi är nämligen uttagna att köra K2 200m, 500m och 1000m på NM! Så nu köttar vi för fullt här i Karlskrona. Så dagarna består av mestadels paddling, beach volleyboll och filmtittande. Och ätande och sovande såklart, that's the life. Det är så mycket roligare att ha en jämn träningskompis att köra tillsammans med och det är ju inte vem som hellst det är ju Kim, Klimpen, Skyddsplasten Döse! Kärt barn har många namn så att säga :)


Ahhh jag är så laddad! Det ska bli kul att köra NM med världens bästa Kim!





Vad händer efter NM Kim? En resa i vinter hade inte varit fel :)



If I could turn back time!

Det är en av mina bästa låtar måste jag erkänna. Och ja ibland vill jag faktiskt gå tillbaka i tiden... tänk att det är redan är över en månad sedan vi tog studenten. Vart tar tiden vägen?

Igår träffades många av oss igen. Det var 19års kallas hos Lill-Sebbe. Mycket trevligt måste jag säga och det var så roligt att träffa alla. Men det kändes lite konstigt på nått sätt. Det kändes som vanligt men ändå inte. Alla var ju som vanligt och allt var bra. Men det var som man tog förgivet att man kommer träffas till hösten men då kommer alla vara utspridda och det kommer inte bli så lätt att träffas. Men jag vill gärna se en repris på detta! Jag har ju sagt att jag ska ha repris på min 80-tlas fest när jag fyller 20 ;)

Kan det inte vara mars månad och snart är det dags för en skidresa till Trysil... det hade varit bra! Men det kanske är någon som vill åka på en skidresa till vinter ändå? :)

Det kanske inte kommer vara så lätt att samla gänget igen, men vi måste försöka. Jag är så glad över er och min tid på Galären, men tiden med er är inte slut. Det är lite spännande att se vad som händer alla nu framöver. Jag vet inte själv vad jag gör om 6 månader. Det återstår och ser. Om några timmar står jag i gymmet i alla fall !

Ha det bra!




Radioklipp!

Jag och pappa har varit med en del i radion efter Eskimås framgångar på kanot SM.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1826225&BroadcastDate=&IsBlock= - när pappa pratar i radion i mitten av SM veckan (ca 26.30 min in)

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1835139&BroadcastDate=&IsBlock= - pappa och jag i radion i slutet av veckan (ca 12.30 min in)

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1834739&BroadcastDate=&IsBlock= - jag pratar med radion efter SM hes och nyvaken ;) (ca 17min in)

Det är hemskt att höra sig själv på radio tycker jag. Men jag är stolt över mig själv och klubbens framgångar :)


Velin i U21 landslaget

Hemma från en underbar SM vecka i Sundsvall. Klubben slog nytt medaljrekord och plockade 24 medaljer. 8 guld, 11 silver och 5 brons. Själv var jag med på 8 av dessa medaljerna! Och veckan resulterade till att jag blev uttagen i U21 landslaget och ska köra Nordsika Mästerskapen i augusti. Mycket kul ochoväntat måste jag säga!

Sundsvall bjöd på strålande sol och värme hela veckan. Eller okej det kom några moln och ytterst få droppar regn. Klubben bodde på Alnön som låg en bit från tävlingsplatsen. Det var ett jättemysigt ställe som låg precis vid en strand där vi badade. Vi åt middag på en fin resturang som låg vid en småbåtshamn.

Det har varit en kano(t)n vecka med Eskimå :) www.eskimaresor.blogg.se (Läs alla resultat och se bilder från veckan)

Nu blir det hårdträning inför NM i augusti!




SM GULD K4 1000m - Emma Möller, Ilona Jonsson, Cecilia Velin och Michaela Jonsson

RSS 2.0