Tränarekonvent i Nyköping

Åkte buss upp i fredags med min bror till Nyköping. Där pappa hämtade oss på busstationen eftersom han redan åkte upp i onsdags eftersom det var den dagen då farmor lämnade oss. Vi åkte ut och hälsade på farfar en kort stund. Det var skönt att få krama om honom och prata lite även om det var jobbigt att lämna honom efter någon timme igen. Vi var ju tvugna att åka iväg eftersom jag och pappa skulle gå på tränarekonvent. Det var ganska segt att sitta still och lyssna på tränarekonventet hela dagarna, men lite intressant. Men det händer aldirg något i kanotförbundet, det känns som vi står och stampar på samma ställe i flera år och aldrig jobbar på för att utveckla saker. Vi bodde hos kusinen Maria hennes familj, så det var trevligt att träffa alla dom. På lördagkvällen kom även faster Erna och hennes man Stig-Arne på besök så det var mycket trevligt. Vi passade på att bada i deras badtunna efter maten också. Det var mysigt men det skulle varit lite varmare. Vi får hoppas på det nästa gång. För vi ska snart åka till Nyköping igen. Det blir begravning den 22 december sedan stannar vi kvar och firar jul där. Tänk att det är mindre än en månad till jul!!


Bortom mörkret lyser solen

En vanlig grå novemberdag blev genast mycket mörkare. Det gick snabbt. Snabbare än vad jag hade rott 2000m på. På 2000m hinner jag få en massa mjölksyra och kan må riktigt dåligt efteråt. Det som är skönt att veta är att du aldrig hade ont utan bara somnade in utan någon som helst smärta. Klart du hade ont i ditt hjärta av tanken att lämna oss och det får vi också. Jag har svårt att släppa tanken på dig och jag har svårt att sluta gråta. Men livet har alltid ett slut och det går vidare för oss andra. Du kommer alltid att finnas med i mitt hjärta och fortsätta se mig paddla och ro det snabbaste jag kan. Jag har fixat en biljett åt dig på OS. Följ min resa dit, jag vet att du ser och finns med mig. Vila i frid, farmor.



HERO

http://www.tackfilm.se/?id=1259091551936RA78


Saknar sol och värme

Detta är bland de tråkigaste tiderna på året. November månad borde inte ens finnas. Isåfall bara första dagen eftersom min bror och min morfar fyller år då. Så här års brukar jag vara på höstläger på lite varmare breddgrader, de tre senaste åren har jag befunnit mig i Portugal på kanotläger. Jag saknar det nu. Skulle inte säga nej till en biljett till Vila Nova de Milfontes. Det är så underbart där. Just nu känns det som alla behöver lite sol och värme i dessa tråkiga och mörka månaderna. Men det gäller bara att bita ihop och gå igenom den här perioden och försöka stråla som en sol en ändå :)

Bilder från Portugal.




Bra nyheter och avslöjad hemlighet

Jag kom hem från Jönköping i fredags eftermiddag. Det var ett kanonbesök och jag fick mycket hjälp av Johan. Han var mycket imponerad och nöjd och sa att han inte hade sett någon som har lärt sog allt så fort. Så det var mycket glädjande att höra! En annan sak som var väldigt kul är att jag kommer få åka två veckor till Sevilla (Spanien) på träningsläger med tjejer från hela Europa som håller på med rodd. Och detta får jag göra gratis! Helt underbart!

Nu till hemligheten. Hade gett Emma en hemlighet när hon fyllde 18 år och i helgen var det dags att avslöja den. Vissa visste ju redan om vad vi skulle göra, men inte alla. Och hon visste inte förrän det var dags. Hon hade bara fått en packlista med saker hon behövde + lite andra konstiga saker som hon inte behövde. Vi tog i alla fall tåget till Kristianstad, mötte upp Emelie och Erik åkte hem till dom och lagade god middag och hade mysigt. Sedan fick hon reda på vad själva presenten var. Det blev en kväll tillsammans med Lars Winnerbäck som spelade i Kristianstad! Det blev en lyckad present och en underbar kväll!



Två glada och laddade tjejer




Lars Winnerbäck <3


Har glömt att berätta..

Att jag åker till Jönköping imorgon. Ska vara där över torsdagen och fredagen för att träna lite rodd och få hjälp av Johan Flodin med tekniken. Ska bli spännande att se vad han säger och om det har gått framåt med utvecklingen. Kommer även hinna träffa Karin. Så det kommer nog inte bli annat än bra. Vi hörs på fredag igen.

Snart ska jag avslöja hemligheten men du får väta tills på lördag... Längtar tills dess!

Med GULD i sikte

Det krävs en enorm träningsvilja, ambition och envishet för att nå riktigt långt!

Vi Eskimåer har det och satsar mot OS 2012. Läs mer om oss i dagens tidning, sydöstran.
Tyvärr finns det ingen bild på nätet men det går alltid att läsa om oss. Klicka bara på länken.

http://www.sydostran.se/index.80634---1.html




SM GULD 2009

Jag vill ta GULD med er igen!


Ännu en fullspäckad och bra helg

I torsdags kväll anlände Ilona och Michela hit med tåget från Malmö. För er som inte vet är de två av mina klubbkompisar som gick över till Eskimå detta året.

Under fredag morgonen kom även Jacob som också är aktiv i klubben, hit till Karslskrona. Meningen var att vi fyra skulle ut på sponsoruppdrag. Eftersom vi alla är elitkanotsiter som satsar hårt gjorde vi ett försök att kontakta väldigt många företag och sedan besöka dom. Det gick väldigt bra och resultatet är mycket positivt. Än så länge är inga avtal påskrivna men vi har kommit överrens om mycket bra saker med företagen som gynnar alla i klubben. Vi hann med ett träningspass mitt på dagen på Lok & motion, det blev powertraining (cirkelträning). Mycket tufft och bra pass måste jag säga. Sedan åt vi lunch på nya skafferiet som var mycket uppskattat. Därefter fortsatte vi våra inplanerade möten hos företagen. Väl hemma, var vi ganska trötta och hade lite huvudvärk men det blev ändå ett löppass med lite intervaller och huvudvärken och tröttheten släppte när man kom ut. Under kvällen blev det middag här hemma. Emma och Jacob var också här då och Joel dök upp senare. Vi kollade på idol och pratade och hade trevligt.

Lördag morgonen började inte riktigt lika trevlig. Vi skulle träffa Rolf Thrullson på klubben kl 9.00 för att prata hade han sagt. Men i själva verket ville han ju dopingtesta oss. Tycker inte det är så hemskt men det kan ju ta ett tag innan blir kissnödig ibland och det kan lätt låsa sig när en dam står och glor på än när man ska försöka träffa den lilla behållaren. Och mitt i detta kom tidningarna för att göra ett reportage om våra framgångar och satsningar så det blev lite rörigt och jobbigt med allt samtidigt. Men tillslut var alla färdigkissade och vi stack ut och körde ett paddelpass i K4an. Slänga i sig lite mat efter passet sedan blev det träning igen, inomhus träning i Sunna och det var jag och Michaela som höll i passet. Sedan fick vi lite längre vila innan det var dags för dagens tredje och sista pass - kanotpolo. Det var riktigt kul dock gjorde jag illa mitt ben när jag blev i knuffad från kanoten. Eftersom det är så väldigt trångt i kanoten fick jag en ordentlig smäll och när jag drog mig ur. Så jag fick världens bula och blåmärke på smalbenet. Men det går nog över innan jag gifter mig :)

Sedan var det dags för Ilona och Michaela att åka hem till Malmö igen och vi andra åkte hem och åt och kollade på finalen av körslaget. Efter det var det sovdags för mig, var riktigt trött efter dessa två dagarna och jag skulle upp tidigt dagen efter och träna igen. Idag var jag nämligen ute och körde ett roddpass kl 8.30 för att därefter vara kanottränare. Idag var det underbart väder för att ro idag så det gick jättebra!

Efter jag hade ätit lunch sedan så sov jag i två timmar. Jag är verkligen trött efter allt som har hänt i helgen men det har varit en jättebra helg och jag saknar redan systrana Jonsson.


Dagen blev inte som planerat

Meningen var att jag skulle åka upp till Jönköping idag för att få hjälp med roddtekniken. Men det blev tyvärr inte så. Anledningen till det var att det var väldigt blåsigt och regnigt där så det var inte lönt att åka fram och tillbaka över dagen. Så det får bli vid ett annat tillfälle, kanske nästa vecka. Så när jag stod påklädd, hade ätit och var klar för att åka i morse ringde Krister och sa att det inte blev något. Istället blev det någon timme till i sängen.

Dagen blev inte misslyckad för det. På förmiddagen körde jag cykelintervaller tillsammans med några från skolan. Känns skönt att fortfarande kunna träffa Ola lite då och då. Sedan hängde jag med Emma upp och tjuvåt i skolmatsalen. Ja eftersom jag har slutat skolan får jag ju egetligen inte äta där, men äsch. Vad skulle de göra? Slå mig eller? Nej jag tror inte det. Det är ju inte världens bästa mat i skolan men gratis är alltid gott :)

Åkte hem och tog det lugnt några timmar innan det var dags att träna igen. Det stod benpass på programmet. Det gick riktigt bra idag. Nytt rekord på nästan alla övningarna!

Så jag är nöjd med dagen fast det inte blev som det var tänkt.

Hoppas du också har haft en bra dag!

Ett gott skratt förlänger livet!

Jag bjuder på en söndagsfräckis som fick mig att skratta!

En ung kille kommer in på apoteket för att köpa en kondom. Det är första gången han köper något sådant och han känner att han vill berätta varför för apotekaren. "Jag skall hem till min flickvän på middag och träffa hennes familj för första gången ikväll och jag är nästan säker på att jag sedan kommer att tillbringa natten med henne!" Precis när killen skall betala så ber han om en kondom till. Han förklarar: "Min flickväns syster flörtar med mig ibland och jag är säker på att hon gillar mig. Kanske har jag tur även med henne i natt!" Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han återigen förklarar för apotekaren: "Min flickväns mamma är väldigt ung och snygg och verkar ha ett gott öga till mig. Jag kan faktiskt ha möjlighet med henne i natt OCKSÅ!" På kvällen då alla sitter samlade runt middagsbordet inleder de middagen med att be en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter knuffar flickvännen till honom och viskar: "Jag visste inte att du var religiös!" Killen svarar: "Och jag visste inte att din pappa jobbar som apotekare!"  

Tummen upp på dagens gympass

Eftermiddagens gympass gick bra! Jag och Anna körde rygg tillsammans.

Såg här såg passet ut:
Marklyft 80/12 100/10 120/2
Sittande rodd / Latsdrag (superset) 45/10 45/8 45/8 55/10 55/8 5/8
Bänkdrag 40/12 50/7 50/7
Baksida axel i cabelcross 7,5/8 7,5/8 7,5/8
Rygglyft 25x3




Vårt egna påhitt för att kunna köra bänkdrag :)


Fars dag

Idag är det farsdag, men det är väl inte så himla speciellt egentligen. Men jag har i alla fall varit snäll och bakat en kladdkaka till min käre far. Så den får vi smaka senare ikväll :) gott!

Vad har annars hänt i helgen då? Fredagen var lugn och skön. Körde ett roddpass på eftermiddagen och gymmade efter det. Sedan blev det fredagsmys med god middag och idol i vanlig ordning. Jag blev lite orolig att Mariette skulle åka ut... då vet jag inte vad jag hade gjort! Men jag har svårt att säga vem jag har som favorit, jag tror det är Tove. Men jag gillar Erik och Mariette också. För er som har koll på idol och vet vad jag pratar om ;)

Igår blev det också en väldigt lugn dag. Det var första träningen inne i Sunnahallen, styrketräning och innebandy och det var ganska så kul. Skulle kört ett pass till men det blev aldrig så, var ganska trött. Idag blev det lite mer träning i alla fall. Var ute och rodde halv 9 i morse. Det gick ganska bra men det var jobbigt med sindvinden idag. Jag hade jättevsvårt att hålla kursen och fick hålla väldigt hårt i årorna. Efter det var jag kanottränarre för ungdomarna. Det är härligt att se barn tycka det är kul att vara ute och paddla även att det är ganska rått och kallt och är november månad. Nu har jag precis ätit middag om ett tag ska jag ta bussen in till gymmet och köra ett ordentligt och hårt ryggpass! :)


Pappa i mitten på bilden

Du betyder oerhört mycket för mig! <3


Humor på hög nivå

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.

"Ja visst, fråga på bara"

Den unga mannen frågar sin pappa, "Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"

Pappan blir lite förvånad, men svarar, "Jo min son, det finns tre sorters bröst.
I 20-års åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta.
Runt 30 - 40 Års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga.
Efter femtio, blir brösten som lökar.

"Lökar?"

"Ja, när du ser dem, får de dig att börja gråta"

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.

"Kan jag ställa en personlig fråga?
Mamma, hur många typer av penisar finns det?

Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.

"Jo min dotter, en man går igenom tre faser.
I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård.
Runt 30 - 40 års åldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig.
Efter femtio blir penisen som en julgran."

"Julgran?"

"Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration."

Inte min dag idag

Nej jag längtar bara tills imorgon för idag har det inte varit någon bra dag. Jag har varit trött och omotiverad till att träna och sur för att min dator inte funkade när jag hade tänkt använda den. Det blev en väldigt slapp dag hemma, utan träning. Tänkte träna imorgon istället, för då ska det bli en bra dag! Jag använde min brors dator eftersom inte min fungerade. Under tiden jag åt middag så hände det något konstigt med den och jag trodde den var försörd. Men Krille kom hit och fixade det, tur för mig! Fast jag hade inte gjort något... jag säger bara DATORER KAN MAN INTE LITA PÅ!

Pappa skickade programmet över inomhussäsongen på roddmaskin. Ingen bra planering!! Första tävlingen är den 5 dec och då har jag redan bokat resa och biljetter till fitnessfestivalen i Göteborg. Andra tävlingen är den 16-17 jan och det är den helgen jag fyller 20år! KUL? NEJ det kunde varit roligare! Den tredje tävligen är den 6-7 feb och då har jag planerat återträff med team Malte i Östersund! SUCK! Sista tävlingen är den 13 mars men då verkar jag inte ha något planerat. Gud vad bra inomhussäsong! Jag är inte alls bitter idag.


En bra bild med bra minnen för att inte göra hela dagen dålig

2 NM brons med Kim Döse - vi är bäst!


Neeej, inte snö!

När jag kliver av bussen på väg hem så piskar det snöblandat regn i ansiktet på mig. Det är inte okej! Jag vill ha sommar och sol. Usch jag hatar verkligen november månad. Särskillt i Karlskrona där det är rått, blåsigt och aldrig blir någon snö liggande på backen. Så nu har jag klagat lite, nog med negativa saker. Istället till något positivt med dagen. Ja det är ju onsdag så jag har haft mina pass som vanligt, spinning/core och spinning. Jag körde ett nytt corepass idag och de tyckte dom om. Men det är ändå roligast att köra med brandmännen för det blir så förbannat hårt då och jag älskar att träna hårt! Trots att jag var helt slut och spyfärdig efter det så körde jag en timme till i gymmet. Det stod axlar på programmet idag. Så ja, det har varit en BRA dag!

Har din dag varit bra? :)


Kära Doris

Tyvärr Michaela båten får inte heta Pärla, det blir Doris istället. Detta namn kommer från grekland och det betyder "gåva" eller "från havet". Det var en grekisk havsgudinna som fick namnet Doris. Många förknippar även detta namn med Doris och Gösta och jag har faktiskt haft en kanot som hette Gösta, så Doris får det bli. Men jag tänker vänta med namngivelsen och skumpan ;) Har faktiskt lovat Ilona att hon ska få vara med på den, så nästa helg blir det. Här kommer lite bilder på mig och Doris och Gustaf som var med och tränade i helgen. Han provsatt och tog några tag när jag krampaktigt höll i. Ja helt lätt är det inte att ro om ni tror det.








Allhelgona helgen

Så var denna helgen också förbi, tycker helgerna bara rusar iväg eller veckorna över huvud taget.
Ungdomslägret avslutades på fredag eftermiddag. Det blev mycket lyckat och vu hann med mycket. Paddling, teori, kondition och styrketräning, småstjärnorna, spökrunda och bowling. Helt klart kul! Kvällen och natten spenderades med lite kanotister eller förredettingar i klubben. Dansade natten lång på fridace bland annat. Men det hindrade inte mig från att paddla K4 på lördag morgon. Sedan blev det kalas hemma för min bror som fyller år idag egentligen. Men eftersom morfar fyller år samma dag så var vi här igår och hos mormor och morfar på middag idag. Trevligt med kalas, god middag och tårta! Men det var tur att jag har tränat mycket idag då. Har både rott, paddlat (som tränare) och gymmat!

Ni ska få se lite bilder från roddpasset vid ett senare tillfälle.




Grattis brosan :)


RSS 2.0