Jag älskar sommaren!

Jag älskar att det är sommar och sol och nästan igen blåst. Det är det bästa som finns när man paddlar och ror. Idag har jag kört ett pass i både kanoten och roddbåten och det gick bra. Tog ett dopp på kvällen i roddbåten men det är så det kan gå när man har haft uppehåll från roddbåten några veckor och ska ge gärnet men det var det värt. Det var ju varmt och skönt i vattnet.

Mitt på dagen låg jag i hängmattan hemma och slappade. Det är så skönt med sommar!

Om några timmar kommer Michaela hit och imorgon ska hon och jag hämta Kim i Växjö för att senare åka på utflykt till Kosta outlet. Jag hoppas jag kan hitta lite saker som jag behöver. Om inte annat så blir det nog en trevlig dagsutflykt med två av världens bästa tjejer! Snart kommer den tredje också och då är vi alla här, vi som ska bli bäst i Sverige!




Midsommar

Lägret är nu över och det var en mycket härlig vecka. Samtidigt som det är lugnt och skönt så saknar jag alla härliga kanotister som var på klubben. Nu är det ganska tomt och tyst där. Men nästa vecka blir det fart igen, för då är det SM läger och tjejerna kommer på besök. Ska bli riktigt kul!! 

Nu i helgen har jag vilat upp mig lite har haft en väldigt bra midsommar. Umgåtts med familjen och släkten, ätit god mat och lekt massa lekar. Eller jag har mest varit lekledare men det var väldigt uppskattat av alla andra. Idag var jag ute på ett fartpass i kanoten tillsammans med Gustaf och imorgon blir det träning igen. Det gället att ligga på hårt med träningen nu ett tag så jag är i toppform till SM!

Förresten idag körde både Jacob och Michaela maraton på WC i maraton nere i Tjeckien. Båda gjorde mycket bra ifrån sig och kom på en 6:e respektive 3:e plats!


Grattis till bronset Michaela, du är grym! :)


Maraton summercamp!

Dåligt uppdaternade, jag vet men jag har fullt upp. Så det kommer bara bli ett kort inlägg nu. Jag har fullt upp att jobba som ledare på ett ungdomsläger för kanotungdomar i hela Svergie. Vi är ett gäng på ca 17 personer som tränar och har kul och i helgen tävlade alla på maraton SM, även jag. Tog faktiskt en bronsmedalj tillsammans med Kim Döse.

Det är kul men krävande att vara ledare! Skönt med en timme hemma utan ungarna :)

Vi hörs senare i veckan!

En kanothelg i Nyköping

Senaste veckan har det varit fullt upp och det är det denna veckan också. Jag har tagit hand om skolklasser varje dag på klubben som har provat på och paddla. Sedan har jag fixat en massa inför helgens stora tävling, maraton SM. Plus att jag och Kim har farit runt till skolklasser och informerat om sommarens kanotskola. Utöver allt detta så tog Emma studenten också. Så i fredags var vi på studentskiva, dock inte så länge för samma dag skulle vi åka upp till Nyköping. Det har nämligen varit tävling i helgen. Lite tråkigt att lämna Emmas fest sådär men grymt kul att tävla och vara i Nyköping, särskilt när det gick så bra.

På lördagen blåste det nästan storm. Det var svårt att bara hålla i kanoten när man skulle lägga i vid bryggan. Och för att inte tala om hur svårt det var att ligga rätt vid starten. Det blåste riktigt stark motvind och de yngsta kanoitsterna tog sig knappt framåt i motvinden. Men den starka motvinden gynnade stora starka mig som vann B finalen på K1 500m samt 3:a med Kim på K2 500m.

På kvällen bjöd farfar oss på restaurang, så jag fick chansen att träffa honom och några andra släktingar. Det var mysigt. Sedan åkte jag hem till familjen Jonsson's igen där vi bodde under helgen. Gick och la mig och laddade inför en ny tävlingsdag med fem nya lopp.

Det var bättre väder på söndagen, soligt och mycket mindre blåst men det blåste ändå motvind. Jag gjorde ett riktigt bra försökheat och gick vidare till A final på 200m i K1. I finalen 1½ timme senare slutade jag på en 9:e plats men ändå väldigt nöjd. Jag körde även två riktigt bra K2 lopp på 200m. Ett med Kim och ett med Michaela. Det blev silver på båda distanserna. Min roddträning och all annan grundträning verkar ha gett resultat till mina prestationer i kanoten och det är riktigt kul att se!

Jag är ledsen att jag inte hinner blogga så ofta längre men jag har fullt upp med planeringen inför breddlägret som börjar på torsdag och maraton SM som går i helgen. Jag hoppas på fint väder då!

Nu måste jag sova. Har ännu en fullspäckad dag imorgon. Godnatt :)



Från helgens tävling, K2 200m med Michaela Jonsson

Bild från Linda Härefelt - http://headlong.blogg.se/


En helg i Malmö

Dagarna i Malmö var mycket bra!

Kan samanfattas med
- K4 träning i solsken!
- Picnic på och frisbeevolleyboll på stranden
- Lärorik och rolig steg 2 utbildning med Danny
- Massa skratt och mys med tjejerna!

Jag orkar inte skriva någon längre berättelse om dagarna. Det var hur som helst några mycket bra dagar i mitt liv. Jag är glad och taggad inför sommaren. Tävling i Nyköping står på tur. Men jag har en hel del som händer i veckan innan jag ska åka iväg dit.







Bilder av Kim Döse http://dkim.devote.se/


Loket är världens bästa gym

Jag e på väg till gymmet, för att träna litegrann
Ett gym vars personal, mig kommer ta om hand
Gymmet e lokomotion, karlskronas bästa gym
Kom följ meeee mig in å bliiii riktigt grym
 
Jag kliver in på loket å gissa vad jag ser
En man som för alla kvinnor, blir en präktig kavaljer
Han är Daniel Hofflander, en härardsbetäckare
Men han säger ingenting, nej han baaaara står å ler
 
Loket har profiler, som ingen annan har
Vi har världens största Roger, som alla vikter tar
Han e stor och stark, snäll och snygg fast jag har på känn
Att trots sin breda bringa, så eeeeee han singel än
 
Gymmets chef Marie, är en riktigt härlig lax
För att fånga en sådan kvinna, krävs nog bra mycke flax
Hon glider runt på gymmet, å hon äger varenda brud
Mariiiiie Lax, hon e guuuuds sändebud
 
Kääära vänner, vi har samlats här ikväll
Å vi e alla riktigt snygga, man kan tro alla e modell
Fast de e ju ej så konstigt att vi ser ut så jävla bra
För att träna sin kropp på loket, de e sååååå de ska de va

Sångtext skriven av Ola Johansson vinnare av Talang!
En mycket värdig vinnare. Jag väntar på att du släpper din singel Ola ;)


Dagens ungdom

Hade tänkt att hinna med ett lättare roddpass i morse, men min tränare hade missat mitt samtal och sms så han dök inte upp. Så jag satt och njöt ute i solen istället, väntade på att det skulle bli spinningdags och passade på att kolla på när skoleleverna packade kanoterna för hajk. Jag blev nästan mörkrädd när jag såg en av ungarna stoppa ner minst 10 burkar läsk och två stora chipspåsar! De ska vara borta 3 dagar bara! Så mycket skit äter jag knappt halvår. Hur kan föräldrarna tillåta det? Trots att ungarna var i 13-14 års åldern så kan de inte bestämma en sådan sak, föräldrarna måste säga ifrån. Men tydligen så accepterar dem det för en av mammorna sa. Ja läsk har inte jag tänkt på, men du kanske kan få en av någon annan eller ska jag åka och köpa till dig på Willys? Drick vatten säger jag!

Klart man får unna sig läsk, glass, godis och andra onyttigheter men man kan inte äta det i sådanna mängder. Det är inte konstigt att ungarna är trötta i skolan och på träningen deras blodsocker nivår går ju som en jojjo upp och ner. Det kanske vore bra om läsk och godis blev dyrare ändå, men då tycker jag alla nyttiga matvaror kan bli billigare. Det är svindyrt att leva ett hälsosamt liv egentligen.

Nu blir det lax med spenat och pasta, det är grejer det! Och ett stort glas mjölk eller två, mycket bättre och godare än läsk! :)

Sen ska jag ladda för kommande aktiviteter idag. Spinning, paddling och cirkelträning!




Dagens lunch :)


RSS 2.0