Nu är jag trött!

Jag har överlevt en tuff och mycket rolig vecka men nu är jag väldigt trött. Jag har haft en underbart bra helg med underbart sällskap! Både Blekingeidrottsgala och Eskimågalan blev väldigt lyckade och uppskattade! Jag berättar mer om helgen imorgon för nu måste jag verkligen sova. Godnatt allihopa!


Förresten...

... fick mitt provsvar från dopingprovet jag gjorde i november idag. Det var negativt för er som trodde något annat. Jag menar med mina enorma vader så kan man ju tro jag ha tryckt en hel del ;)

Snurrig och förvirrad!

Ja idag har det varit en förvirrad dag. När jag vaknade trodde jag att det var söndag. Insåg dock ganska snabbt när jag vaknade och hörde att det var folk i familjen som var uppe att det var måndg. Helgen gick nog för fort, som vanligt. Vi borde ha en helgdag till tycker jag. Hur som hellst gick jag upp hyffsat tidigt och åt frukost och sedan fixade jag klart lite saker till helgens Eskimågala. Helt plötsligt var klockan väldigt mycket och jag hade mycket jag skulle hinna med innan jag skulle ta bussen till körskolan. Packa träningskläder och saker till spinningpasset, äta och klä på mig. Hittade inte mitt CD kase så jag var tvungen att bränna en ny CD skiva mitt i denna stress! Så jag sprang runt där som yra höns och gjorde allt samtidigt. Jag hann iaf med bussen och jag hann till min körlektion, kanske en min sen. Det gick både bra och dåligt idag. Gjorde lite misstag men vi körde ju på lite svårare ställen idag och man lär ju sig av sina misstag också. Tycker det går framåt iaf! Imorgon är det dags igen, då ska jag vara lugn och avslappnad innan så kanske det går ännu bättre :)

På eftermiddagen hade jag spinning för marinen och det gick bra som vanligt. Efter det var jag tränare för några killar i kanotklubben. Idag stod det gym på programmet. En jäkla massa folk var det där idag och jag kände mig mest ivägen som bara gick runt och kollade så de skötte sig och gjorde rätt. Sen kan man ju inte köra vilken övning man vill för då kommer då kommer stora stygga Roger och säger, ska ni köra här nu? Ehh, ja men kör du här.. störst går väl först! ;) hehe! Snällt av mig tycker jag!

En av mina dagar på denna hektiska vecka är avklarade. Nu behöver jag nog vila min hjärna :) Godnatt!

En hektisk vecka

Insåg precis hur mycket jag har att göra denna veckan.

Måndag
Kl. 11.45 Körlektion
Kl. 15.00 Spinningpass
Kl. 16.15 Tränare
Kl. 17.30 Städa på klubben

Tisdag
Kl. 14.00 Körlektion
Kl. 16.00 Tränare
Kl. 17.00 Kost föreläsning

Onsdag
Kl. 10.00 Spinning/Core
Kl. 15.30 Spinning
Kl. 17.00 Möte på klubben
Kl. 19.00 Börja duka på klubben

Torsdag
Kl. 12.00 Baka kladdkakor
Kl. 17.00 Duka på klubben

Fredag
Kl. 9.30 Träffa Nanne på Sisu
Kl. 11.00 Sponsormöte på telenor
Kl. 12.00 Sponsormöte på first hotell
Kl. 13.00 Sponsormöte på Galären
Kl. ? Äta lunch?
Kl. 15.00 Åka till Ronneby brunn
Kl. 18.00 Blekinge idrottsgala

Lördag
Kl. 10.45 Spinning/core på Lok&motion
Kl. ? Möte och lunch
Kl. 15.30 Cirkelträning på Lok&motion
Kl. 15.40 Duscha och klä upp sig för kvällen
Kl. 17.30 Fixa det sista på klubben
Kl. 18.00 Eskimågala
Kl. 00.00 Utgång?

Söndag
Kl. 10.00 Möte

Sen har jag lite andra saker som ska in i min planering, bland annat en del träningspass. Plus att jag har lite saker kvar att fixa till Eskimågalan. Hade även varit bra om jag hann övningsköra. Ska försöka göra det om någon timme. Jag antar att jag kommer vara trött på söndag om en vecka! :) Men jag ser verkligen fram emot nästa helg!


Medaljsamling

Efter träningen har jag städat i min gardrob och sorterat alla mina medaljer. Hittade nämligen en plastpåse med alla mina medaljer som var ihop trasslade. Nu har jag sorterat dom från år till år och lagt de i en kartong. Blev lite nyfiken på hur många SM medaljer jag hade så jag passade på att räkna. 57 SM medaljer hade jag visst! Det var väldigt kul att kolla igenom medaljsamlingen. Så mycket slit och så mycket minnen bakom dom! Vissa lopp minns jag i detalj och jag kan nästan känna lukten av miljön och höra en del ljud. Det är häftigt!

Igår träffade jag förresten Emelie och jag fick världens finaste 20 års present. En fotobok med bilder på henne och mig och lite annat folk från vår livsresa. Vilka äventyr och vilka minnen och jag lovar, de är inte slut! Du är en underbar vän, Emelie <3


Helt slut efter dagen

Ja nu är jag riktigt trött men det är väl förståligt. Det har varit en tuff vecka med många spinningpass. Två i måndags, ett igår och ett idag. Skulle kört två idag med men brandmännen fick utryckning precis i början av passet så det blev inget med det men det tyckte jag var skönt. Istället kunde jag ägna mig åt min egna träning och köra styrkepass nr 2 på Åsas styrkeprogram. Alltså passet med 50 rep x 3 varv! Ojoj vad jobbigt men det gick ändå bra! :) Imorgon kommer jag nog knappt upp från sängen men det måste jag göra. Då väntar ju nya träningspass. Så jag med gott samvete kan vila ordentligt på fredag sen. Då ska jag antaligen träffa Emelie :)

Nu orkar jag inte skriva mer, tack för idag!



Helt slut efter helgens 2000m lopp!


16 januari

Igår hände det väldigt mycket så här kommer en berättelse om min stora dag.

Jag skulle först iväg på roddmaskinstävling i Landskrona så vi gick upp tidigt på morgonen och åt frukost och packade det sista. Alltså inget vanligt firande med frukost på sängen. Jag tänkte ändå att jag skulle bli grattulerad vid frukost bordet av pappa och Crille men de sa inget... de hade totalt glömt bort det tills vi satt i bilen och hade kört typ 10 min. Då säger pappa, just det, grattis Cissi! Haha :)

Det var dags för mig att köra mitt lopp. Man kör alltså 2000m för er som inte vet. Det var fullt ös som gällde! Jag hade min bror som coach som satt precis bakom mig och peppade. Jag gick ut väldigt hårt i starten för att ta ledningen från början och sedan bara dryga ut den. Målet var inte bara att vinna utan att köra under 7 min. Det lyckades jag med också! Körde på 6.58 min vilket är nytt personbästa och nytt U23 rekord och så är jag rankad som tredje bästa kvinna i Sverige med den tiden. Så jag är mycket nöjd med insatsen! Kan väl påpeka att jag vann med typ 150 m också :)

Efter ett sånt här lopp är jag totalt slut. Jag mår ganska dåligt och vet inte vad jag heter. Så jag låg på golvet totalt utsalgen. Stapplade mig fram till prisutdelningen 10 min senare. Rodde av lite, duschade och sen bar det av hem igen. Vidare på nästa aktivitet. Kick off på gymmet!

Först körde vi lite olika träningspass tillsammans. Första passet var jag inte med på eftersom jag var lite sen. Men det var lika kul att kolla på alla som körde body attac, särskillt Roger, haha! Därefter blev det corepass och sen dansade vi zumba så det stod härliga till! Avslutade med yoga sen blev det dusch och bastu innan maten. Mycket god thaimat bjöds det på. Sedan var det dags för tävling i form av körslaget. Vi delades in i tre lag (typ 12-14 personer i varje lag), fick en låt och en person som var utsedd till körledare. Mitt lag fick låten "We are all the winners" och det blev vi också, vinnare av tävlingen! Riktigt roligt, det skulle spelats in :)

Sedan var det en musiktävling till form av introtävling där man ska gissa artist/grupp och låt. Dansbandstemat var inte riktigt vår grej! Det blev dans ett tag och fler och fler gick hem.. jag gick med två av tjejerna till nivå ett tag men där var det inget vidare drag så jag tog en taxi hem ganska tidigt.

Jag var mycket nöjd med dagen!! :) Tack för alla grattulationer!

Nu ska jag snart till gymmet och träna sen blir det kalas för det hann vi inte igår.


Ladda inför morgondagen

Idag har det varit en lugn dag och jag har bara tagit hand om mig själv och min kropp. Började dagen med 30min promenad sedan en varm dusch och sedan frukost. Eftersom jag inte hade några planer så kunde jag krypa under täcket igen. La mig en stund på spikmattan och somnade... vaknade av att det kändes som jag hade tusen spikar i ryggen! Åt lite varm soppa till lunch och på eftermiddagen la jag mig i ett varmt bad och lyssnade på bra musik! Hoppas det hjälper inför morgondagens tävling :)

Mitt knä är förresten mycket bättre idag, känner knappt något i det men jag ska fortätta att kyla det några dagar till. Så jag inte drar på mig någon skada. Men det lär ju inte få vila nästa vecka direkt har ju 5 spinningpass planerade under mån-ons. Det tycker nog inte sjukgymnasten om.

Håll tummarna imorgon & glöm inte gratta mig ; )

Ha en trevlig fredagkväll!

2 dagar kvar!

På lördag händer det mycket och det är bara två dagar kvar tills dess. Den stora dagen då jag fyller 20 år men det känns inte så speciellt egentligen. Den ända stora skillnaden är väl att jag får handla på systemet och kommer in på fler ställen på krogen men det är ju inget jag kommer utnyttja ofta direkt. Samma dag som jag fyller år är det roddmaskinstävling i Landskrona. Ska alltså upp tidigt på lördag morgon, åka ner med familjen dit och köra 2000m allt vad jag kan på roddmaskinen och sedan åka hem igen. Förhoppningsvis med en guldmedalj, fast jag kommer nog inte vänta på någon prisutdelning har nämligen ganska bråttom hem eftersom vi ska ha kick off på gymmet den dagen också. Blir lite träningspass, bastu, middag, tävlingar, lekar och andra festligheter :) Det ser jag verkligen fram emot!

Det som känns lite jobbigt just nu är att jag fick ont i mitt knä igår kväll. Vet verkligen inte varför, men strax innan jag skulle gå och lägga mig så kändes det stelt och fel och knakade väldigt mycket. Så nu knäcker det i mitt vänsterknä varje gång jag böjer och sträcker benet. Det är ju mindre bra inför helgen! Det gör inte så ont, men det känns lite konstigt och eftersom jag aldrig haft ont i mitt knä eller varit skadad så är det ju lite läskigt. Tänkte kolla om sjukgymnasten jobbar på gymmet idag och få lite hjäp av henne. Kommer ändå inte tänka på mitt knä när jag kör 2000m max men det kan ju vara bra att kolla upp det inför framtiden så det inte blir någon långvarig och jobbig skada! Så det blir nog lite rehab och konditon för min del idag. Ska vara tränare idag kl 16 också, första passet vi ska köra på Lok&motion. Ska bli kul!


Årets ögonblick 2009!

Läste precis i tidningen (BLT) att Michaela är nominerad till årets ögonblick 2009. Detta är ett av priset som delas ut på Blekinge idrottsgala. Hon är även nominerad till årets kvinnliga idrottare och jag är nominderad till årets unga ledare. Men detta priset är lite annorlunda. Av alla röster har juryn tagit ut fem idrottare/lag som har chans att få priset för årets ögonblick 2009. Michaela är alltså en av dessa!
 
Det är upp till svenska folket om hon ska få priset, det är nämligen våra röster som räknas nu. Jag ser ingen annan än Michaela som vinnare av årets ögonblick 2009. Med JVM och JEM silver är hon verkligen värd detta!
 
Så snälla rösta på Michaela Jonsson!

Det gör du genom att skicka ett mail till, [email protected] (Röstningen pågår fram till 23 januari)
 
Sprid detta till alla du känner! Kanot är inte en lika stor sport som fotboll men vi ska visa att Michaelas prestationer är bättre än Mjällbys!



Vill ha sommar och värme

Det är ett riktigt blåsväder i Karlskrona. Jag vill hellst inte lämna huset men om en halvtimme är det dags att ta bussen iväg. Ska ha mitt nya spinningpass för marinen. Satt hela kvällen igår och på förmiddagaen idag för att få koll på passen och äntligen är de klara! Nu skorrar det bara lite på en av stretchlåtarna, vet inte vade det beror på men jag hoppas de är så trötta då så de inte hör det :) För det är tuffa pass!

Helgen har varit bra och jag har haft fullt upp hela tiden. Lördagen ägnade jag mest åt träning. Först övade jag på ett av spinningpassen, sen körde jag core och innebandy med klubben och på kvällen spelade vi kanotpolo. Igår körde jag ett roddmaskinspass, därefter var jag på utbildning på gymmet som instruktör och sen blev det fika på Waynes med några gamla klasskompisar, trevligt! Fick även ett styrketräningsprogram av min coach Åsa igår. Du kan få ta del av det nedan. Du kanske är sugen på att hänga med på ett pass? Ser väl inte så jobbiga ut? ; ) 

Nej nu måste jag packa väskan och ge mig ut i blåsten. Tänk om det hade varit sommar och sol och jag hade kunnat gå till bussen i bara shorts och linne, det hade varit nått :)

Pass 1 – Tung/max styrka

Uppvärmning:
Komplexa 5:an, set 1: 10rep, set 2: 6 rep, set 3: 3 rep, set 4: 1 rep (öka bel för varje set)

 

Knäböj stång bak                       10rep uppv, 6, 4, 4, 2rep

Chins                                          10rep uppv, 6, 4, 4, 2rep

Knäböj stång fram                      10 rep uppv, 6, 4, 4, 2rep

Liggande rodd                            10 rep uppv, 6, 4, 4, 2rep

Marklyft                                      10rep uppv, 6, 4, 4, 2rep

Benpress                                     10rep uppv, 6, 4, 4, 2rep (pressa ut det sista)

Pass 2 – styrkeuthållighet

Instruktion: 3 varv *50rep på ca 30% av 1 max RM

 

Knäböj               Varv  1: Stång bak, varv 2: Stång fram, Varv 3: Stång raka armar

Ryggresning

Halva chins

Raka situp

Sittande rodd

Armar                Varv 1: Dips, varv 2: djupa armhävningar på pallar, varv 3: dips

Avsluta med extra mage, rygg & axelrehab

Pass 3 – Explosiv styrka

Uppvärmning:

Frivändning-knäböj front-stöt, set 1: 6 varv, set 2: 4 varv, set 3: 2 varv set 4: 1 varv

 

Frivändning                                  6rep uppv, 4*3rep, 2*1 rep

Ryck                                              som ovan

Knäböj-press raka armmar           som ovan

Drag från podie                           6rep uppv, 4*3rep

 

Kommentar

Komplettera med corepass en gång i veckan




Nominerad

Glömde berätta att jag är nominerad till något pris som ska delas ut på Blekinge idrottsgala. Vet dock inte vilket pris det är men jag antar att det är ungdomstränare eller tränare eller liknande. Väldigt kul i alla fall, så nu hoppas jag att jag kammar hem priset också. Så det blir två gala kvällar i rad. Den 29:e januari Blekinge idrottsgala i Ronneby och den 30:e Eskimågala på klubben. Michaela är också nominerad till årets kvinnliga idrottare och konstigt vore väl annars efter hennes EM och VM silver. Så håll tummarna för att vi ska få prisen!


Onsdag

Började dagen med en promenad i Bastasjö, mycket trevligt och skönt. Det var väldigt mycket folk där nu när det både var tjock is och snö i spåren. Dock lite för lite snö för att jag skulle testa att åka skidor, men eftersom det snöar nu så kanske jag kan testa skidorna imorgon. Måste bara se över skidorna, vet att de inte är av vallade sedan ett år tillbaka och det kanske inte är så bra eftersom jag använde tejpvalla.

Efter promenaden i Bastasjö blev det styrketräning på gymmet. Sen hem och äta och sova en stund sen körde jag pass nummer två. 40min roddmaskin maskin här hemma i vardagsrummet. Jag hann köra 9 km så det var väl bra.

Nu ikväll testade jag min espressomaskin för andra gången, gjorde en supergod kaffe latte. Lika bra som på Waynes, så nu kan ni komma och fika hos mig istället!

Vad har ni själva gjort idag? :)

Dagsutflykt till Kalmar

Igår åkte jag till Kalmar med mamma och pappa. Vi gick såklart på IKEA men där hittade jag inte direkt något till mig själv men det är alltid mysigt att gå där. Jag blir så sugen på att flytta och köpa massa nya saker och inreda mitt hem så fint men det får vänta ett tag till. Jag hittade i alla fall lite andra fynd i affärerna som låg i samma område. Köpte en turkos träningströja och en svart skjorta/blus. Det bästa av allt var min för tidiga födelsedagspresent, en ny dator! :)

På kvällen var det dags för spinning för allmänheten. Ett mycket bra pass och det var nästan helt fullsatt. Efter det var jag på utbildning om funktionellträning. Sedan var jag både trött och hungrig.

Nu är det dags för mig att äta lite frukost ska nämligen iväg till några i klubben och planera den trevliga Eskimågalan som kommer gå av stapeln i slutet av månaden.


2009 - Året som gått

Januari

Var i Bruksvallarna och Tänndalen på skidläger
Fyllde 19 år

Februari



Var på skidläger men låg mestadels i sjukstugan
Körde tjejvasan med en förkyldning som inte hade släppt helt

Mars

Gjorde roddebut på inomhustävling och vann på tiden 7.02 (bästa tiden 2009)

April



Var på skidresa i Trysil med skolan

Maj

Hade mösspåtagning
Sprang Göteborgsvarvet med eliten
Var på kanothajk med skolan
Gjorde debut på tävlingsbanan i en roddbåt

Juni



Studentbal på sjöofficersmässen och jag var värdinna
STUDENTEN
Kanotskola

Juli



SM i Sundsvall, tog 9 medaljer
Besök och samträning med Kim
Var på modellfotografering för en dag

Augusti



NM i Silkeborg, tog 2 brons tillsammans med Kim
Kanotskola nummer 2
Jobbade på sailet
Silver på maraton SM med Ilona

September

Var ledare för mängder av skolelever som provade på att paddla

Oktober

Besökte Ilona och Michaela och firade Michaelas 18 års dag med en godisfest

November



Besökte Jönköping för hjälp med rodden
Var på Lars Winnerbäcks koncert i Kristianstad
Farmor lämnade oss
Var på tränarekonvent i Nyköping

December

Var på fitnessfestivalen i Göteborg
Blev utsedd till årets föreningsledare och fick stipendium på 10.000kr
Var på begravning
Firade jul och nyår med nära och kära


RSS 2.0