Emilia & jag














Jag har alltid höstlov

Denna veckan har alla skolor höstlov men jag har ju alltid lov :) Fast jag har mycket att göra ändå och jag jobbar ju lite också. Men det är skönt att inte gå i skolan i även om man saknar vissa saker ibland.

Igår var jag med min kusin Emilia hela dagen. Vi hade supermysigt! Vi var ute i höstvädet och tog fina bilder, vi kollade på film (se upp för dårarna), gick på stan och fikade!

Idag har jag bara tränat massor och skickat en massa mail känns det som. Först hade jag spinning/core på marinen sen hängde jag på Waynes ett antal timmar, åt lunch och skickade ut mail till en massa företag för vår sponsor sökning. Du kanske har något förslag på företag som skulle vilja sponsra mig och resten av Eskimås elit? Efter det blev det spinning igen, med brandmännen och det var kul. Sedan ett bra gympass. Så nu är jag ganska trött och tänkte sova. För imorgon ska jag upp tidigt. Tänkte var hurtig och ro kl. 8.00 och efter det ska vi ha ungdomsläger på klubben hela dagen och halva fredagen. 

Här kommer en av de fina höstbilderna på mig. Ska lägga upp fler senare, men jag orkar inte nu. 

Godnatt!  







Jag vill bjuda mina vänner på fika

Jag har så fina vänner som skickar fina sms och ställer upp för mig! Denna veckan har jag fått två berörande söta sms från två underbara tjejer! Jag älskar er - Michaela och Emelie! Önskar att ni bodde ännu närmre mig så jag kunde mysa tillsammans med er, en kopp te och en bit kladdkaka. Vill även tacka Hampus som gjorde mig en tjänst nyligen, du är en bra vän.




Efter att ha lagat massa mat idag blev det kladdkaksbak också
Det var riktigt längesedan sist

Kladdkaka med grädde och en kopp te en söndagkväll är inte fel ;)


Helgen

Vad helgen har gått fort, även att vi fick en timme extra idag i och med vintertiden. Tiden kanske går mycket fortare eftersom man ska laga all mat varje dag, plocka undan och så. Mamma och pappa åkte nämligen till Tyskland i torsdags och kommer hem imorgon någon gång.
I fredags blev det fredagsfika med Martin på waynes, träning på gymmet och fredagsmys hemma. Jag lagade fläskfilé och klyftpotatis sen blev det idol!

Igår var jag på kurs hela dagen. Det var två duktiga killar som pratade och styrketräning och framförallt explosiv skivstångsträning. Så det var blandat med teori och praktik en hel dag. Det blev mycket tekniktjatande i knäböj och frivändningar. Men det var jättebra och jsg fick mycket tips och råd. Kanske ska åka till en
tyngdlyftningstränare i Olofström och få hjälp. Jag får själv höra av mig om jag vill men det låter helt klart bra. Efter detta åkte vi till Rödeby simhall och körde kanotpolo. Det var riktigt kul :) Hem och laga mat och kolla på tv och den nya Wallanderfilmen, prästen. Det var mycket bra! Det blev en lång dag så det var skönt att man fick en timme extra under natten.

Idag var jag tränare som vanligt på morgonen. Härligt att se ett gäng ungar ute i regn och rusk i slutet av oktober som ändå är glada och bara vill paddla! Efter det har jag varit husmor här hemma. Jag har lagat både pannbiffar och kasslergryta. Sedan somnade jag i soffan. Men nu måste jag sätta på lite ris till grytan så Crille inte skriker när han kommer hem från gymmet.


Min fina pärla, som inte har något namn ännu

Skulle bara visa upp den fina båten och mig själv från dagens träningspass


Vad ska hon heta?

Jag är inte gravid om ni tror det, haha ; ) Men jag har skaffat mig en alldeles egen roddbåt nu. Jag och Krister var uppe i Jönköping och hämtade igår. Den var superfin och superbra! Tyvärr har jag inget kort på den ännu, men ni ska få se. 

Som ni kanske vet brukar alla båtar få ett namn, har ni några förslag på vad hon ska heta? :) Jag har redan fårt lite förslag men har inte nappat på något ännu.  

Nu måste jag fortsätta äta upp frukosten för sedan måste jag ta bussen in till stan för att köra mina två spinningpass. Hoppas det kommer mycket folk idag, det är roligare då.

Vi hörs!

Second breakfast

Jag var väldigt trött när jag vaknade i morse, ville inte gå upp och träna. Men eftersom jag hade lovat Hampus var jag ju tvungen. Enorm träningsvärk i benen hade jag också. Det blev dock inte så mycket träning i gymmet för min del. Hjälpte mest Hampus med att göra gymprogram. Så vi körde igenom många av övningarna så han har koll på det. Det blev tre olika pass per vecka. Nu har jag ätit min andra frukost, omelett med bacon :)

Jag tycker det är kallt i huset och jag är trött så det blir till att krypa ner i sängen under täcket och sova lite. Innan jag ska fixa lunch och åka in till stan och köra spinning.


En mycket bra söndag

Oj vilken dag! En helt klart aktiv dag för min det. Det blev ett roddpass kl. 8.30 (70min distans) därefter var jag kanottränare och sedan blev det thailunch med kanotvännerna. Det var väldigt kul att det var så många barn på träningen idag, 11 st närmre bestämt. Efter resturang besöket åkte jag hem en liten stund sedan åkte jag in till gymmet för att träna igen. Där blev det 30min spinning och 30min core. Sedan var jag ganska nöjd för dagen och det var mycket gott med middag efter det. Det känns som jag kommer somna tidigt ikväll, ska ju trots allt vara på gymmet och träna kl 8 imorgon bitti. Tänkte lägga mig på spikmattan och svimma in nu.

Några har frågat mig och bilder när jag ror. Pappa tog lite bilder idag under passet som ni kan få ta del av. Tänkte lagt upp en film men jag orkar inte fixa med det nu, kanske blir en annan gång :)








Morgonpass i roddbåten är underbart

Sista gången i denna båten för på tisdag ska vi hämta min nya i Jönköping :)


Dagens träning

Äntligen kände jag mig tillräckligt frisk för att träna men jag var inte så sugen på att paddla så det blev ett pass på gymmet istället. 15 min uppvärming på roddmaskinen och sedan ett tufft benpass i gymmet tillsammans med Anna. Ökade nästan på alla övningar så det kändes riktigt bra :) Det brukar gå bra när man kör benpass med Anna. Synd bara att inte elefanten var där så han fick se mina fina linjer på vaderna, haha ;) Men det ska han nog få se förr eller senare...

Lite bilder på mig från dagens pass. Vi körde knäböj, benprass (baksida och framsida), benspark och VADPRESS ;)



Tung benpress, kändes som ögongn skulle ploppa ut ett tag



Bensparken när vi håller kvar med raka ben på slutet, det bränner :)



Inzoomad bild från bensparken
Jag vet att jag inte är vacker, men det kan man inte alltid vara ;)




Roger, ser du lijnen? ;) Jag kan göra det i alla fall :D


Städa städa varje fredag.

Jag är fortfarande lite förkyld, men det är inte så farligt längre. Jag vilade ändå igår och idag för att bli helt bra för jag vill gärna träna i helgen. Skulle kännas bra om jag hann med nått roddpass och gympass. Det är så tråkigt att vara förkyld och inte kunna träna. Jag börjar klättra på väggarna för att jag blir så rastlös av att vara hemma och inte göra någon ting. Men idag har jag varit duktig och städat och rensat i lådor på mitt rum. Hade hoppats på att jag och mamma skulle ta en sväng till stan nu men vi får se om hon orkar.

Det känns rätt skönt att det är fredag i alla fall. För då är det fredagsmyyys! God middag och idol ser jag fram emot :)

Rio de Janeiro

Jag har glömt att skriva om sommar OS 2016. För er som inte visste så är det klart att det ska gå i Rio de Janeiro. Det hade ju inte varit helt fel att åka dit ;) Någon som vill följa med och titta på mig? Kanske vara min massör eller trunkbärare eller något annat? :) Jag vet inte om ni kommer få titta på rodd eller kanot, men jag gissar på rodd. För nu har jag köpt en roddbåt och kör på hårt! Följ min väg mot OS.



Det ser väl inte helt fel ut? :)


Besök i Kristianstad

I torsdags åkte jag till Kristianstad för att hälsa på Emelie. Kom dit på eftermiddagen och vi hann bara handla, fixa middag och se på film och mysa lite i soffan.

Vi gick upp tidigt på fredagen för att åka iväg till Emelies praktikplats. Jag följde nämligen med till skolan och fick se hur det var som idrottslärare. Emelie var där tillsammans med hennes kompis Hannah som jag också fick träffa. De var hos en idrottslärare som hette Rickard, som var gammal roddare. Det var kul tycker jag, så han och jag pratade mycket rodd och han var god vän med Kent Nordh i Waxholms roddklubb, ibland är världen rätt bra liten måste jag säga.

Jag tyckte Emelie och Hannah var jätteduktiga som ledare och jag tyckte det var jättekul att vara med. Jag fick hjälpa till och vara med lite. Just då kändes det helt rätt att arbetas om idrottslärare, så jag tror faktiskt jag också kommer bli det i framtiden. Frågan är vad man skulle välja för andra ämne? Och i vilken stad jag skulle börja plugga?

På kvällen blev det middag och fest hos Emelie, det kom lite vänner på besök och det bjöds på middag och sedan blev det utgång. Trevligt att träffa alla och gå ut i en annan stad. Det blev en mycket lyckad kväll och natt. Alla sov över lite här och var i lägenheten och när vi vaknade blev det frukost och därefter åkte vi till badhuset några timmar innan det bar av hemåt igen.

Väldigt roliga och trevliga dagar, mindre roligt att jag har blivit förkyld bara. Så det blev ingen träning idag, hoppas jag mår bättre imorgon igen för då ska jag ha spinning.




Mina underbara tjejer på dansgolvet i Kristianstad.


Godisparty

Nu har jag tid att berätta lite mer om dagarna i Malmö. Jag och Emma tåg ett tidigt tåg ner dit på fredagen för att hinna gå runt i massa affärer. Till vår besvikelse så hittade vi inte så mycket som vi trodde men det var ju bra för plånboken ; ) Det blev i alla fall en kortärmad stickad tröja för min del. På kvällen blev det middag, pyssel och idol.

Under lördagen sprang vi genom stan hit och dit för att hitta allt vi skulle ha till Michelas fest. Vi belv alldeles svettiga. Kan säga att de kollade på oss när vi köpte 8 kilo godis. En dam sa till Michaela, du är en riktigt godisgris! Haha hon hade ju verkligen träffat rätt men hon skulle ju inte ha allt själv. Vi gick hem och pysslade och fixade klart allt innan det var dags.

Det var en mysig blandning av folk som var där och kvällen blev hur bra som hellst. Det är svårt att återberätta en kväll lika bra som den var eftersom det hände så mycket. Det finns mest minnen och bilder i mitt huvud. Jag säger bara:

Pizzahuset var det bästa dansstället
Men jag har bara fått mascara i ögat
Jag har vaknat i fel rum, vart är jag?
Men vi tycker om att spela kort nakna, det är så fritt
Tack snälla tanten för taxi-pengen 
Vissa gillade Kims läppglans andra inte

Ja det var nog allt för mig, bilder finns på fejjan!

Tack för en trevlig helg i Malmö!




Mera om Jönköping

Jag tänkte berätta lite mer om dagarna i Jönköping även om det var en vecka sedan. Jag och Krister åkte upp dit på måndagmorgonen. Vi träffade Johan, åt lunch och snackade lite om framtiden och planerna och så. Vi kom fram till att jag ska satsa ganska hårt mot inomhussäsongen i rodd och försöka få så mycket tid som möjligt på vattnet. Därför skriver han ett program till mig nu där han bestämmer ca 4-5 pass i veckan blandat inom och utomhus. Jag fick även testa att köra ett av roddmaskinspassen, men bara halva. 5 x 500m körde jag och detta var jobbigt, tänk då hur det är efter 10 x 500m!

Han hjälpte mig att kolla på alla inställningar på båten och sedan körde vi ett pass på blåsiga Munksjön. Han undrade om jag hade kört med båten så, för om en roddare hade satt sig i mon båt hade de gått upp direkt för det var mycket fel på inställningarna men det är sånt man inte vet som nybörjare. Skönt att det är fixat nu! Och passet på vattnet gick väldigt bra. Mycket bra tekniktips fick jag. Efter en kväll och natt hos Karin så gick det ännu bättre dagen efter, när jag hade sovit på saken.

Jag är mycket nöjd med besöket och vi ska fortsätta att träffas en gång i månaden. Så nu vet ni lite om det men jag har tyvärr inga bilder från besöket.

En händelserik vecka

Måndag - tisdag var jag i Jönköping och rodde hos Johan och på tisdag eftermiddag körde jag spinning

Onsdag var den vanliga spinningdagen med två pass och sedan paddling på det och därefter fika med Emma och Pelle

Torsdag tränade jag på morgonen, hade en skolklass, tränade igen och hade träningen för ungdomarna sen var jag tvungen att packa och fix inför helgen

Fredag - Söndag åkte vi till Malmö för att hälsa på Ilona och Michaela och fira hennes 18 årsdag med godis fest

Jag skrev om rodden tidigare i veckan men det inlägget sket sig för min dator hängde sig så då orkade jag inte skriva om det och jag orkar inte just nu heller. Men jag lovar att skriva mer om veckan och helgen vid ett senare tillfälle men just nu orkar jag inte skriva några uppsatser men veckan har varit mycket bra!

Hoppas ni också har haft en bra vecka!

Tack för helgen snyggmichaela :) Det var underbart att träffa dig & Ilona!



RSS 2.0