Hemma i Karlskrona igen

Kom hem från Söderhamn nu ikväll. Pappa hämtade mig i Ronneby strax efter kl 19. Det har varit ett par mycket bra dagar hos Anna. Vi har hunnit med mycket kul under dessa dagarna. Solat och badat på stranden så klart, lagat massa god mat och annat gott, spelat spel, gymmat och sprungit och varit på marknd.

Innan jag åkte idag blev det frukost på balkongen sedan gick vi en liten promenad i det härliga vädret och plockade en stor bukett med vilda fina blommor och även massa goda vildhallon. Sedan gjorde vi lite lunch och åt blåbärsbaj till efterrätt. Sen var det dags att sätta sig på tåget söderut... resan gick mycket bra!

Skönt att Anna ska flytta lite närmre så vi kan träffas oftare!


 


Solen skiner i norrland!

Kom till Anna igår och allt är jättebra här. Igår hann vi gymma lite och sedan lagade vi lite mat och åt godis och kollade på Pearl Habour. Det måste nog vara min bästa film! Den är så sorglig och fin på samma gång.

Idag har vi solat och badat på stranden hela dagen. Det har varit 30 grader varmt och inte ett moln så långt ögat kan nå. Med andra ord en riktigt bra dag. Har precis varit och handlat lite. Ikväll blir det tacos, mums!

Ska nog duscha av mig all sand och så snart, sen blir det nog en minigolf-match och en glass ;)


Imorgon åker jag norrut

Efter SM har det inte hänt så mycket speciellt men det har ändå varit skönt. Man har inte planerat så mycket utan tagit dagen som den kom. Har väl tränat och solat och badat mest. Speciellt denna veckan eftersom det varit kanonfint väder. Ohh I love summer!!

 Igår var det försa deltävlingen på Långö runt, tyckte det var lite kul att jag lyckades komma med min bror. Men det gick dock inte så bra. Dålig kanot och ja, det gick helt enkelt inte. Men det blev en trevlig kväll med Karro på Nivå! Det får vi göra fler gånger tycker jag.

Idag kom jag på att jag var tvungen att packa lite. Ska ju åka och hälsa på Anna i Söderhamn i några dagar. Reser upp imorgon och kommer hem på tisdag. Ska bli kul att bara umgås med henne lite, som vi gjorde förr. Så vi ska laga mat och mysa tillsammans som vi gjorde då. Sen får vi se vad vi hittar på, men det ska bli kul att åka dit i alla fall!

Ha det bra!


Tyskt besök!

Nu har våra tyska vänner kommit till klubben igen. Den tyska kanotklubben från Bremen är här och paddlar och har kul. Idag bjöd de på grillkväll vilket var trevligt. Jag har även umgåtts med Karro, Mika och Emma. Var ute och körde K4 tillsammans, det var kul! Ni måste göra come back tjejer! Och vi måste träffas oftare.

Det har varit en mycket bra helg och jag har fått lite riktiga sommarkänslor, det har varit sol och bad och trevliga fikastunder!




Jag är ingen badkruka ;)

Bra kommentar

Fick en bra kommentar från en kille som läst BLT sporten.
http://www.blt.se/sporten/velin-till-attack-mot-kanotforbundet(747847).gm

Stå på er mot dessa förbundspampar.
Det är som vanligt i den svenska idrottsvärlden! Det är otroligt dåligt att inte kunna/våga stå för sina beslut och inte kunna motivera dem inför en aktiv. Detta är ett beteende som visar total avsaknad av ledarskapsförmåga och dessa båda borde ej leda någonting.
I skolans värld har detta beteende ett namn, nämligen MOBBNING

Anmäl dem till riksidrottsförbundet för det finns ju stadgar som skall följas även för dessa småpåvar.


Annars har det inte hänt mycket idag.. varit en ganska tråkig dag. Har ont i mitt finger så jag kan inte paddla, det är tråkigt väder så man kan inte sola och bada och alla jobbar. Vad ska man göra en sådan dag? Fil kanske?

Sydöstran har förreesten ringt idag också. Riktig lokalkändis nu, haha! Han ringde halva kanotförbundet och undrade om uttagningara.. men de har fortfarande inget bra svar. Det finns inget svar utan det är bara intala sig själv att de har gjort fel och att jag skulle varit där och träna hårt inför framtiden.

Se till att träna hårt och bli bäst så ingen kan sätta sig på dig!

Mördarbacke!

Igår var vi och sprang i Rödebybacken. Det blev stafetter upp och ner och tror du inte jag fick sån fart på vägen ner tappade kontrollen och stöp framlänges. Det gjorde inte jätteont just då, men jag känner det idag. Mitt finger fick en liten smäll och blev antaligen stukat. Det är lite svullet och gör ont när man böjer det och så har jag ett uppskrapat knä. Och trots detta vann inte ens vårt lag! Då hade det kanske varit värt det, men nu tycker jag bara illa om backen.

Skulle paddlat idag, men jag hade för ont i mitt finger när jag vaknade så det blir till att vila. Jag hoppas det är bättre till imorgon i alla fall. Men vad ska man nu hitta på idag?

Det är nog meningen att jag inte ska paddla på ett tag. Allt går emot mig!

Ni kan förresten läsa om mig i BLT idag.
http://www.blt.se/sporten/velin-till-attack-mot-kanotforbundet(747847).gm

härlig sommardag

Mamma fyllde år igår så det var middag och mys hemma med släkten och vänner från Växjö. Idag blev det sovmorgon sedan åkte vi ut till klubben för att åka ring efter båten. Wiiie, vad kul det är. Man tror man ska slå ihjäl sig och dö flera gånger men ändå är det så himla kul! Sedan åkte vi en liten tur med båten och visade Peter och Susanne Karlskrona från havsidan. Det är faktiskt en väldigt fin stad, speciellt på sommaren.

Sedan åkte vi in till stan och åt sen lunch på Toscana. Jag beställade plankstek och det var mycket gott. Vi gick en liten stund på stan sen var det dags för träning. Och våra vänner åkte hem till Växjö igen. träningspasset gick mycket bra. Körde K2 med Gustaf, 12x3min. Var även två andra K2:or ute på vattnet idag, så det var kul!

En mycket bra helg och en riktigt härlig sommardag :)


Vad fan är kanot för sport?

Jadu, ibland undrar man pappa. Jag vet att det finns mycket märkligt folk som beter sig väldigt dåligt. Och ett väldigt dåligt förbund som knappast driver kanotsporten framåt. De tar bara död på den, det såg vi ju med beskedet jag fick häromdagen. Men det finns ju trots allt en massa bra med sporten och det är väl det man ska lyfta upp och tänka på. Vår härliga klubb och annat trevligt folk. Alla roliga läger och tävlingar jag varit på, särskilt med team malte.

Och utan dig pappa hade jag inte varit den jag är. Jag hade aldrig varit så mentalt stark och jag hade inte heller paddlat. Och det vill jag tacka dig för. Ditt stöd betyder väldigt mycket för mig. Igår när du kramade om mig och sa "du är ändå bäst Cissi" så blev jag väldigt glad. Det är du som får mig att fortsätta att kämpa.

Jag är även mycket glad att jag har Åsa Eklund som stöttar mig. Hon är oerhört förstående och duktigt människa. Henne kan man prata om allt med. Och hon är väldigt bra på att förstå, förklara och lyssna. Hon kan vända på jobbiga situationer och se dom i ett annat perspektiv. Hon har verkligen hjälpt mig att nå dit jag är nu.

Och jag hoppas NI vill fortsätta att stötta mig oavsett om det blir kanot eller rodd. Ert stöd betydet mycket för mig! I framtiden ska jag ändå visa att jag är bäst och då har jag er att tacka. Men det är bäst att göra det redan nu.


Helvetes jävla skit!

Jag har tränat hårt nu i sju år och har paddlat i både med - och motvind. Det är oftast motvinden man kommer ihåg starkast för det är den som är jobbigast att ta sig igenom. Jag önskar dock att jag kunde glömma allt jobbigt och bara komma ihåg det roliga. Man håller ju trots allt på för att det är roligt. Men jag har hamnat i många jobbiga situationer i olika landslag och just nu förstår jag inte vad svensk kanot håller på med!


För några timmar sedan fick jag ett samtal av den nye kapten Ole Forsberg angående uttagningen till NM. Och jag fick beskedet att jag inte blivit uttagen till NM. Jag kunde knappt förstå vad han sa. Men tydligen skulle det inte vara lika lätt att vara med i juniorlandslaget längre. Men i detta fall när det har varit väldigt jämt mellan mig, Emma och Kim hela säsongen och jag slog ju dom på SM så det känns det för jävligt rent ut sagt. Det känns bara som ni vill förstöra och döda kanotsporten! Glädjen försvinner helt och det är inte konstigt att folk slutar paddla! Alla tusentals timmar jag lägger ner på träning under ett år känns helt bortblåsta just nu.

Detta kom inte bara som en chock för mig, utan även för resten av min klubb och min tränare Åsa Eklund. Så jag hoppas ni har känslan av att ni har gjort fel. Jag vet att jag är en stark person som gått igenom liknande saker vid flera tillfällen. Men någon gång säger det stopp även för mig. Just nu känns det som jag vill slänga kanoten åt helvete och införskaffa en roddbåt istället. Men det är tråkigt att det ska behöva gå så här långt på grund av er! Jag håller faktiskt på att idrotta för att det är kul, men detta är verkligen inte kul!!

Godnatt vänner


Sista två dagarna på SM

Vi lyckades faktiskt plocka ytterligare 4 medaljer de två sista dagarna och jag var med och tog två av dom. K2 200m med Emma och K2 200m med Angelica som var en liten överraskning.

Jacob och Pelle bjöd på ett underhållande och spännande 5000m lopp där de kammade hem ett silver. De hade ju sitt guld att försvara från i fjol. Men Johannes och Max kunde de inte göra något åt i spurten.

Därmed hoppas jag verkligen att jag och Emma vinner klubbens K2 pris i år. Vi tog ju faktsikt klubbens enda GULD på SM och det är väl det som räknas?

Veckan avslutades med en helkväll på Lisseberg!! Gud vad kul det var, tråkigt att köa bara. Men vad gör man inte för att åka balder, kanonen och höjdskräcken ;) och även flum ride. Men det var inte så många som ville åka den Kl 23.30 eftersom man blir så blöt. Men vi lastade vår stock tungt och tog två åk! Och skoja inte att vi blev blöta, men det var det värt!

Vi kom hem till Karlskrona sent på natten.. eller det var nästan morgon för det hade blivit ljust. Och idag har jag bara varit seg och trött och legat i sängen mest hela dagen. Hoppas man känner sig piggare imorgon så jag kan hitta på något. Ska ta det lugnt ett par dagar, sen är det träning inför NM som gäller. För det hoppas jag på att det blir. Jag slog ju många av dom som ska till EM nu på SM, så ananrs är det konstigt. NM går i Finland i år, den 1-2 augusti. Och det hade varit kul att åka dit!



En nöjd Cissi Velin under SM!

SM GULD!

Idag kom det efterlängtade SM guldet tillsammans med Emma på 5000m. Vi ledde redan från starten sedan utökade vi vår lednig in i mål. Det känns alltid bra att bli svenska mästare.

Och inte nog med det, så blev det brons på 200m i K1! Kim kan inte vara glad på mig nu, hon har inte haft turen med sig om man säger så. Åter igen hade jag hundradelarna på min sida. Vann över henne med 6 hundradelar idag vilket gjorde att jag fick en bronspeng till min samling.

Nu har jag lyckats ta 6 medaljer och klubben har tagit 10 totalt. Vi hoppas på fler, det är ju två dagar kvar!

4 hundradelar

Idag var det både K1, K2 och K4 1000m! Jag gjorde ett mycket bra försök i K1 på 1000m, hade tredje bästa tid. Så jag skulle verkligen visa dom i finalen. Men jag hade inte räknat med att ta medlaj i K1, jag visste att det skulle vara tufft. Och tufft va det vill jag lova. Var nog det jobbigaste loppet jag kört. När det var 200m kvar låg jag 4:a eller 5:a en kanotlängd upp till trean. Men jag hade bra stöd från publiken och speakern Emil Pännsäter peppade mig. Vet inte vad jag fick mina krafter ifrån men jag kämpade mig närmre och närmre. Och vi kom nästintill in samtidigt in i mål. Ingen visste vem som tagit tredjepaltsen. Det var en spännande väntan.. och det var jag som dragit det längsta strået! 4 hundradelar före 4:an, Kim Döse! Det känns oerhört bra. Känns extra bra att slå dom som ska vara med på EM!

Det blev ännu två brons i K2 med Emma och K2 i D22 med Emma, Linnea och Anna. Andra bra placeringar under dagen var Jacob och Pelles brons på K2 1000m som var spännande att se och även att jacob tog en final plats i K1 1000m.

Nu blir det att ladda till morgondagen!

RSS 2.0