Spin of Hope

Imorgon ska jag köra ett tidigt spinningpass, redan kl 7 startar det. Jag kör för skolans lag under Spin of Hope. I laget ska man hålla igång en cykel tillsammans i 12 timmar och jag tog på mig startsträckan. Detta stödjer barncancer fonden. Så det kommer kännas extra bra att vara uppe tidigt och cykla imorgon.

Efter det ska jag vidare på Elitidrottsseminarium. Så det bli en fullspäckad dag!

Därför behöver jag nog sova nu, även om jag är ganska pigg. Jag tror det beror på att vi snart åker till Trysil och vi snart tar studenten... Gaash!

Sleep tight everybody!

TRYSIL :)



Jag är riktigt LADDAD för att åka skidor med alla i treorna nu :)

Student 2009

Ja det börjar närma sig med stormsteg. Snart står vi på kajen med både lycka, glädje och lite sorg inom oss. Det ska självklart bli jättekul att ta studenten. Men lite sorligt att lämna alla underbara människor ombord på Galären. Men igår kom studentmössan och det var inte annat än kul att öppna den. Den var jättefin och satt som en smäck på huvudet. Så nu längtar jag tills vi får sätta på oss den på riktigt allihopa. Vi i NV har köpt ett jävligt hett guldigt fest överdrag också ;)

Det är mycket fixande med balen också. Jag engagerar mig mycket för att det ska bli så bra som möjligt. Ska göra klart inbjudan nu om en stund. Så den kommer ut till alla innan vi åker iväg på skidresan. Sen måste jag och Sebbe börja planera kvällens program eftersom vi är värdpar.. Så det är ganska mycket att göra, men jag tycker det ska bli kul!

Men som sagt innan detta så åker vi till Trysil =D På söndag morgon går bussen norrut. Och alla treor ska bo i en stuga tillsammans. Så det blir nog väldigt mysigt och trevligt. Men det kan bli problem för 22 personer på ETT kök, haha! Men det ska nog också fixa sig.

Nu har jag precis lagat kycklinggryta till resan som jag ska ha med mig till min matgrupp. Hoppas ni tycker om den.

Nu ska jag vidare in till skolan och vika alla inbjudningskort och lägga dem i kuverten. Och om ni undrar om jag inte har någon vanlig skola idag så är svaret att jag struntade i det. Vi skulle ha toleransdag, men jag skolkade för FÖRSTA gången. Typ ingen skulle dit och jag hade ju som sagt en hel del annat viktigt att stå i innan söndag.

Ha en bra dag!

Hemma från Nyköping

Jag och Emma var hemma från Nyköping igår kväll. Har inte berättat hur det var där uppe men allt har varit mycket bra. Eller vädret kunde gärna fått vara bättre, inget paddelväder direkt. Det har varit kallt och blåsigt och snöat ibland. Men eftersom vi är starka eskimåer så har det gått bra ändå. Vi fick tre paddelpass tillsammans och det gick bättre och bättre. Så till sommar kan det nog gå riktigt fort. Vi hann även med lite gym och medicinbollsträning. Jag har träningsvärk efter  all träning så det har nog gett lite!

En dag passade jag på att träffa släkten också. Det var trevligt, men samitidigt lite jobbigt. Eftersom min kusin dog förra veckan så mådde de inte så bra. Så det var både skratt och tårar tillsammans med dom. Men de tyckte det var jättekul att träffa mig i all dysterhet. De hade läst dikten jag skrev till Johan dagen då han lämnade oss och ville gärna att jag skulle läsa den på begravningen. Jag sa ja, bara för deras skull. Hoppas det går bra även om det är ett väldigt jobbigt tillfälle att framföra något. Så det gäller att öva in den till skärtorsdagen när jag är i Nyköping igen, men för ett lite jobbigare besök.

K4 - Michaela Jonsson, Emma Möller, Ilona Jonsson och Cissi Velin.

Skulle bara säga att jag åker till Nyköping idag vid lunch-tid. Ska in och paddla först sen ska jag och Emma sitta på bussen i 6 timmar, great! Vi ska upp och träna K4 med Ilona och Michaela. Det ska bli kul att träffas och träna hårt ihop. Det gäller ju att träna lite tillsammans om det ska bli nått i sommar. Och det ska det kan jag säga.. Vi går för GULD!

Jag hör nog av mig när jag är uppe i Nyköping och talar om hur det går. För jag har nämligen datorn med mig.

Ha en trevlig söndag!

PS. Jag och Sebbe kommer bli världens bästa värdpar på balen :) Jag längtar nu...

Robinsson

Robinsson började bara för några minuter sedan. Men nu är det reklam och jag läste lite på tjuvlyssnat.se. Ibland blir jag lite mörkrädd.

Badhusparken, Östersund

Två killar ~14 sitter och pratar.

Kille 1: I kväll börjar det där Expedition: Robinson igen.
Kille 2: Ja, just det... Är inte det gjort lite efter den där boken om en man som bodde på en öde ö?
Kille 1: Jo...
Kille 2: Vad hette han nu igen? Crus, Cruiz...
Kille 1: Tom Cruise?
Kille 2: Ja, precis!

Nej nu börjar det igen, hörs senare.


Livet är orättvist

Jag miste dig,

du kommer aldrig åter


Mitt hjärta brister och jag gråter


Tusen tårar senare jag står vid din gravstens sida,

det känns ändå skönt att du slapp lida

Somnade i soffan hemma idag
och senare på kvällen kunde de inte höra ett ända andetag


Även fast du inte finns här
kommer jag alltid ha dig kär


Livet är orättvist på många sätt
Att förstå att du bara blev 35 år är för mig inte lätt


Jag vill bara säga att du kommer vara saknad av oss alla
jag kommer tänka på dig när jag ser en stjärna falla

Ha det så bra i himmelriket Johan <3


Rätt eller fel? - Jag följde hjärtat

Mitt under dagen fick jag ett samtal från Bernt, en av ledarna på roddgymnasiet. Han undrade vad jag hade för planer för helgen och om jag hade möjligthet och lust att komma till Bosön och vara med och göra tester. Det var nämligen en trupp elitroddare som hade blivit uttagna dit. Men vissa hade inte möjlighet och det fanns platser lediga. Och efter min prestation i Vaxholm så var de nyfikna att se mer av mig.

Det var självklart ett jätteroligt erbjudande men lite kort varsel att få reda på det dagen innan. Plus att jag ska till Nyköping på söndag och redan har bokat biljett dit. Så det fanns lite för många nackdelar. Jag kände mig inte mentalt förberedd för att åka dit. Men hade jag fått reda på det för en vecka sedan hade jag inte tvekat.

Men jag hoppas på nya chanser. Jag har ju redan visat upp mig i Vaxholm så jag hoppas de är intresserade av mig fler gånger. Det känns bra att de vill se mer av mig och tro på mig som roddare i alla fall. Och det är det många som gör. Annat mot var det var inom kanoten.

Det var ett ganska svårt val det här - men det känns som ett rätt val att inte åka trots att det hade varit intressant.


Solen gör mig GLAD!

Det är så härligt när solen har börjat titta fram och våren är påväg påriktigt. Fåglarna kvittrar och solen värmer på än. Det blir varamre ute och nu räcker det med skinnjacka och converse utomhus, great!

Det är konstigt vad alla blir pigga och glada av att solen är framme. Men det var faktist ett tag sedan vi såg den nu. Det var skönt att få lite extra energi av solen idag. Eftersom onsdagarna är ganska påfrestande. Jag har först ett pass för marinen och på eftermiddagen kör jag för brandmännen och direkt efter är jag tränare för ungdomarna i klubben.

Och idag var det inte slut efter det. Utan det var middag hos lilla mormor som fyllde år. Grattis grattis!

Men nu är i alla fall jag helt slut. Tack för idag. Godnatt allihopa.

PS. Imorgon blir det nog sovmorgon om jag inte är pigg och vaknar tidigare, men det känns inte så just nu.

En mästare morgon

Jag missade ju finalen i mästarnas mästare igår och hann inte se det under kvällen på internet heller. För jag var så trött då och internet krånglade. Men idag hade jag ju lite sovmorgon, så det gick stå på medan jag åt frukost och annat.

Självklart vann min favorit, Per Elofsson! Men det var en riktigt tuff och spännande match!

Tack för ett roligt program.

Nu ska jag springa till bussen, ska ha två spinningpass idag, sen träning för ungdomarna i klubben med. På onsdagar har jag fullt upp! En ganska tuff och jobbig dag. Men idag skiner solen och det ger mig lite extra energi.

Vem är du som inte har nått liv?

Ja dagen började inge vidare bra. Eller det var skönt med sovmorgon till klockan och en god frukost efter det. Men efter det var det inte en lika bra morgon. Jag fick ett mycket konstigt mail från min bästa kompis Emma där det stod att hon skulle sluta paddla. Först fick jag lite smått panik och började kallsvettas nästan, sedan tänkte jag, nej det kan inte stämma.. hon skulle väl vara och träna nu vid denna tiden?

Jag skickade ett sms till henne och frågade vad hon var. Tur som det var svarade hon att hon var på gymmet och cyklade. Jag ringde upp och berättade att jag nyligen hade fått ett konstigt mail från henne. Men det var ju såklart inte hon som hade skickat det. Utan någon jävla IDIOT som inte har nått LIV!

Så jag fick ägna tiden efter frukosten att byta hennes lösenord och fixa en massa. Det slutade med att jag hade 5 min på mig att packa ihop alla träningskläder och saker för dagen och ta mig till bussen (500-600m från mitt hus). 9.20 sprang jag hemifrån och bussen gick 3 min senare. Men jag hann med och satt där svettig och osminkad och väldigt stressig.

Vidare till skolan för skidmöte angående resan till Trysil. Jag ser verkligen fram emot dessa dagarna med alla härliga treor. Tur att jag kom i en seriös och bra matgrupp med ;)


Senare på eftermiddagen var jag med och spelade innebandy med alla kilar från skolan. Riktigt kul! Efter det hade jag löpträning med ungdomarna på klubben ute på Västra Mark. Idag blev det ganska mycket snabbhet och styrka och sånt. Hoppas det var uppskattat. Jag fortsatte att stressa efter passet. Duschade lite snabbt och bytte om för att gå på SM middag. Alla som tagit SM guld eller internationella medaljer under 2008 fick komma. Och jag tog ju faktiskt SM guld tillsammans med min vän Emma. Inte så dåligt va? 

Det blir fler SM medaljer i år. Så jag hoppas att få gå på middagen nästa år med!



MAN får INTE säga ordet inte!

I tosrdags när jag var på kommunikations ledarutbildningen med Mats och Åsa så fortsatte vi prata mycket om hur man ska behandla en grupp och individerna i gruppen. Vi pratade om språkmönster och tog upp ord som ledare inte ska använda i sitt ledareskap när han/hon pratar med barnen. Orden inte, varför, måste, aldrig/alltid och men bör du inte använda.

Jag tycker det är jättelätt att använda ordet inte speciellt. Det är vanligt att jag säger det när jag ska förklara något, teknik till exempel om någon gör fel. Jag tänkte på det mycket idag under paddelpasset jag höll i. "Du får inte luta ryggen bakåt" "Du ska inte gunga med kroppen när du paddlar" Det var meningar som kunde dyka upp. Istället ska jag bara säga hur de ska göra. "Sträck på ryggen och sitt stilla med överkroppen" skulle jag kunna säga, men det är inte alltid så lätt. Testa själv att inte använda ordet en dag. Se jag använde det nu igen... typiskt ;) Men det är bra att jag har börjat tänka på att inte använda det.

Ordet man är också ett ord som jag ska sluta använda. Det är lätt att använda ordet man, när det istället ska vara jag. Jag sägrer ofta till exempel, det är inte ofta man äter glass om dagarna. Eller, man mår bra av allt stöd från familj och vänner. Min tränare påpekar ofta det och säger vem är man? Och jag menar givetvis JAG! Så det är viktigt att förstärka. Var inte rädd för att säga jag och stå för det du säger.


Polis, polis, potatisgris!

Jag, mamma och min bror var hos polisen på information under kvällen. Det var mest för att jag har funderat lite på att söka till polishögskolan. Jag vet inte om det är det jag vill bli egentlign, men det varkar spännande och roligt. Så man kan ju alltid söka. Men innan jag söker måste jag göra högskoleprovet eller läsa någon kurs på högskolan. Så jag får vänta med att söka till hösten. Men jag tror inte det är så lätt att komma in. Det är väl ungefär 7 500 sökande och de tar in 350! Men jag skulle se det som en utmaning och vilja testa bara för att det inte är helt lätt. Jag tror att det skulle passa mig. Eller vad tror ni?

Men jag kan fundera ett tag till. Jag tänkte ju ändå inte börja plugga till hösten. Kanske är det något annat som passar mig bättre? Det är inte lätt det där... men jag har väl ingen brådska än!

Dags att sova snart. Dubbla spinngpass imon så det gäller att vara pigg!

Godnatt


7.02 min

Det var dags för min debut inom roddsamanhang. Jag var uppe i Vaxholm för att köra min första roddmaskinstävling. En liten stund innan loppet började jag känna mig lite nervös, innan dess hade jag inte kännt så mycket nerver. Men lite nervös ska man ju vara. Men jag var inte direkt nervös att inte gå vidare till final, för det var bara en som skulle bort. Men när allt är nytt så är det lite nervöst. Jag satt på roddmaskinen och det dröjde inte länge tills starten skulle gå, jag körde första loppet så jag visste inte alls hur det fungerade.

- Carro? Hur går starten till? Skrek jag plötsligt innan start..
Alla andra som tävlade skrattade. Men jag tror det var ganska psykande för dem också när jag ändå vann försöket lätt! Kändes som en söndagstur i försöket. Men skönt att känna på grejerna och ladda inför finalen.

Det var fullt ös som gällde, jag var laddad. Och det visade tiden i början för jag startade i världsrekord fart och ryckte ifrån alla andra redan i starten. Det var många som blev oroliga och en man sa.

- Vad fan håller hon på med? Hon kommer ju DÖ!
- Du, vänta bara så ska du få se sa Gusten och pekade på mig. Hon är inte klar än!
 och mannen gick sin väg.....

De hejade och skrek och jag behöll ledningen med 35m. Det var riktigt jobbigt men jag kände mig ändå stark. Sänkte såklart tempot efter 400m. Och försökte lägga mig på 7min fart. Gick i mål på 7.02 min. Men det gav mig ändå en GULD medalj! Kändes riktigt bra att visa dom! Det är bara Frida som har kört bättre i år och hon var med på OS i somras.

Efter loppet var det många som kom fram och gratulerade. OS finalisten Lassie Karonen kom fram och sa, bra kört. Men jag fattade ingenting för jag var helt slut och borta. Några andra tjejer som sa. Har du kört mycket? Är det du som är den där kanotisten? Kul att fler tjejer kommer ner på så bra tider.

Så nu har jag satt ytterligare skräck i roddsverige!

Tack för allt stöd i helgen, det var guld värt!



Känslan efter loppet är både hemsk och härlig.




Jag och min härliga klubbkopmis och coach under helgen, Caroline Sederowsky.

Kanske blir det SM i dubbel i sommar ? :)



Vaxholm indoor rowing

Åker till Vaxholm imorgon för att krossa allt motstånd på roddmaskinstävlingen. Jag ska visa hur det ska gå till, trots att jag bara är kanotist, haha! Håll tummarna för mig. Jag återkommer med resultat på söndag när jag är hemma igen.



Fullt ös medvetslös!

Vilken bra dag!

Dagen började med att jag gick upp ungefär kvart över sex, utanför min dörr låg det en lapp med ett meddelande från pappa som åkte till Göteborg tidigt i morse. Där stod det; "när åker vi på fredag och vart ska vi bo? Träna lite roddmaskin i veckan!" Så han bestämmde sig alltså för att avstå från herrmiddagen och följa med mig. Vilken LYCKA! Det känns så bra. Så du ska veta att jag är glad för det, pappa. Tur att jag har en pappa som ställer upp i alla lägen.

Så på gymmet i mosre fick det bli roddmaskinsträning. Långdistans, körde 60min och hann ro 13,3km. Det låter kanske inte så kul. Men det gick faktiskt bra. Men att sitta och stirra in i en vit vägg är inte jättekul samtidigt som man gör samma kraftfulla rörelse. Det var tur att Emma gjorde lite sällskap.

Efter träningen hade Sebbe skickat ett sms och frågat om vi ville att han skulle hämta oss. Det kändes skönt eftersom jag skulle förbereda mig för redovisningen. Snäll han är, den där Sebbe. Och brun det var han också efter tre veckor i Thailand. Men jag är glad att han är tillbaka igen :)

Sedan hade jag biologiredovisning om skelettet och musklerna. Det gick väldigt bra, det tyckte min lärare i alla fall och det är ju huvudsaken. Han sa nämligen att det var den bästa redovisningen han hade hört. Att jag hade fått med allt viktigt, pratade i ett bra tempo, hade fin power point och visade en bra film-snutt. Han trodde inte han skulle gjort det bättre själv. Så det känndes riktigt bra! Med den utvärderingen så kändes det som det blev ett mvg, men jag har inte frågat.

På eftermiddagen blev det ett gympass med Crille, hans kompis och Emma. Körde bröst och triceps på grand gym. Jag gillar det gymmet mycket bättre. Blev ett bra pass tycker jag. Och nu är jag hemkommen och har precis ätit lite och tänkte återgå till lite pluggande tror jag.

RSS 2.0