Mösspåtagning nr 2

Ja vi hade en andra mösspåtagning igår kväll. Bara för att många missade den förra så firade vi det igår igen. Kalaset började i Ronneby hemma hos Rebecca där vi grillade och umgicks och dansade lite. Emelies heta aerobicsmoves slår ingen ;) Du var för söt igår!

Sedan tog vi tåget in till Karlskrona och gick till Nivå och en liten stund på piraten. Det var drag ute igår, massor med studenter i mössorna. Det känns lite overkligligt att jag var en av dem. Vad tiden har gått fort!

Jag kommer sakna alla underbara vänner sen <3


Lite bilder från helgen :)



2000m loppet var inte vidare kul, däremot var jag kung på 500m :)



Full fokus framåt



Pelle och Ilona vann K2 mix loppet



Superperka ;)



Pelle och Ilona igen



Debut i roddbåten :)

Tävlingspremiär i roddbåten

Idag söndag åkte pappa och jag vidare upp på min första roddtävling. Jag körde på en nationell regatta på Rådasjön utanför Mölndal. Först körde jag ett "uppvärmningslopp" i singelsculler för att senare figtas lite i dubbelsculler med Caroline Sederowsky. Det var väldigt svårt med balansen och tekniken i singelscullern men jag kom i alla fall i mål så det är jag nöjd med även om jag var långt efter de andra. När vi körde dubbel var det mycket lättare att få ut mer kraft. Jag och Caroline körde riktigt bra och var inte långt efter täten. Med 3-4 riktiga tvärstopp då jag nästan tappade åran och skar ner med åran och otaliga kurskorrigeringar var vi endast 18 sekunder efter Strömstad som vann. De sista 250 metrarna hade man en mycket bra spurt och när vågor och vind inte påverkar finns kraften där. Så med lite mer träning  av teknik och balans har vi goda chanser redan på årets SM om Caroline inte har åkt till USA innan dess. Men det hoppas jag inte.

Det var många som undrade vem den där Cecilia var, hon som har Sveriges bästa damtid i år på roddmaskin. Nu fick de se mig och mer kommer det säkerligen att bli!


Det kommer bilder från helgen senare :)


Nu är jag trött och tänkte sova, godnatt!


Kanotkrafterna finns kvar

Det var två bra dagar nere i Örkelljunga, eller de kunde varit lite bättre utan förseningar och halvdåligt väder. Men jag ska inte klaga, jag kunde ju inte styra över det ändå. Det ända jag kunde styra var mig själv och min insats på loppen och det är jag nöjd med. Under fredagens 500m loppgick det riktigt bra. Jag kom i mål på en 5:e plats och slog flera av tjejer som är bättre. I för sig är barnorna väldigt orättvisa på grund av djupet men det står ju inte i historieböckerna sen ändå som Pelle hade sagt ;)

Men under lördagen var det min tur att få en sämre bana (bana ett) och resultatet blev därmed sämre. Jag fick till en riktigt bra start och hängde med första halvan av loppet, men sedan kroknade jag. Lite mer loppträning och syra så är jag fit for fight igen! Det var en rolig kanothelg med ett stort Eskimågäng :)

Kan tillägga att Pelle och Ilona vann K2 mix loppet, så nu leder vi cupen!

Tävlingshelg

Jag fick en plats i bilen ner till Örkelljunga i Skåne. Så tidigt imorgon bitti åker jag dit med klubben för att vara med på kanottävling. Ska tävla själv och i K2 mix cupen med Oliwer. Det ska bli roligt att vara där med hela gänget och testa på att köra lite själv. Jag hoppas det blir fint väder, då är det extra kul. Det finns nog varken boende plats eller mat bokad till mig eller Gustaf, men det ska nog lösa sig. Jag har ju en STOOR luftmadrass med mig för två ;)

Tidigt på söndag morgon åker jag vidare till Möndal. Pappa kommer och hämtar mig med roddbåten på taket. För då ska jag upp på min första utomhus roddtävling. Det ska bli spännande! Men jag har inga direkta krav eller mål. Mitt mål är väl mest att ta mig i mål i singeln :) Skönt med två tävlingar utan press och krav! Ska bara ha kul i helgen och göra mitt bästa, men det gör jag ju alltid såklart!




Jag och Emma på tävling våren 2008

Göteborgsvarvet och kajakhajk

I helgen var eliten i Göteborg för att springa en halvmara. Det var en riktig folkfest och en stor upplevelse. Det var över 50 000 personer som startade så du sprang aldrig ensam. Benen var dom som blev väldigt trötta och stumma mot slutet men jag är ändå nöjd med mitt genomförande. Kom i mål på 2 timmar och 2 minuter ungefär. Slog i alla fall Stefan Holm ;)

På kvällen hann vi med en liten runda på Liseberg. Så även att jag var lite trött efter loppet och så blev jag som ett barn full med energi. Det var så roligt att åka karusell! Det blev inte så många åk, men det var kul så länge det varade. Sebbe och Ola var så rädda när vi åkte fritt fall så det var extra roligt då. Det blev ingen utgång på kvällen eftersom många av oss var gasnka trötta. Istället tänkte vi äta godis och kolla på film. Ett litet problem bara, klockan var halv 12 och det verkade inte finnas någon godisaffär öppen i närheten. Jag och Linda traskade iväg, hoppade på en spårvagn utan att tänka eler ha någon aning om vart den gick. Den gick långt ut åt helvete och vi hade inte en aning om vart vi var men vi lyckades ju komma tillbaka typ två timmar senare, UTAN godis. Lyckat, haha!

Hemresan var jobbig. Ola hade inte bokat några platsbiljetter så vi fick sitta trångt på golvet i typ 2,5 timme innan det fanns någon ledig plats. Sedan fick vi flytta runt lite och det var inte så kul när det var trång, kroppen var mörbultad från loppet, jag var hungrig och hade ont i magen. Men det var bara att bita ihop. Tyckte synd om vår lärares flickvän som satt på en liten nerfällbar stol mitt i en korridor höggravid. Men hon verkade må bra och vara glad ändå.

Hem och packa upp och packa om till hajken. Det var dags för paddling i tre dagar med treorna. Vi startade i Gökalv men vår idrottslärare Ola dök inte upp. Han hade fått åka in på BB på natten för det hade börjat sätta igång hos Jennie nu. Men det blev en hajk ändå - Pär tog hand om oss. Första dagen regnade det och mycket av våra kläder blev blöta och vi frös en del och ville bara hem igen. Vi hade tur och solen dök upp på eftermiddagen/kvällen och vi blev glada när vi kunde torka kläderna och få lite god mat i magen. Mysiga stunder vid lägerelden sen var det dags att gå och lägga sig i tältet.

Dagen därpå blev raka motsatsen till dagen innan. Det var strålade sol och spegelblankt så det var alldeles underbart. Vi paddlade ut till en liten stenö med en fyr och gjorde oss lite lunch och njöt i solen. Under kvällen blev det lite lekar, fiske och god middag. Jag och några andra sov under bar himmel framför lägerelden, det var en upplevlse. Inte varje dag man vaknar av att det duggregnar lite i ansiket och det står några får och stirrar på än.

Så även om det har regnat ibland tycker jag även dessa dagarna har varit bra :) tack allihopa!

Lite bilder från dagarna som har gått....






Härliga minnen från mellanstadiet

Jag har överlevt min jobbiga och hektiska dag. Kanske tack vare Emmas söta sms jag fick på förmiddagen :) du är så underbar vännen.

På tal om underbar, min gamla klass från Östra Torp vill jag kalla underbar. Idag hade vi återträff med den ute hos min lärare på landet. Det var verkligen jättetrevligt och mysigt att träffas och grilla och prata om alla gamla minnen. Sen åkte vi vagenen efter traktorn också.

Det tog dock lite tid innan jag kom på plats hos Daniel Homlesson. Pappa skjutsade ut mig till hans hus ute i Vallby. Jag knackade på. Men det var inte Daniel som öppnade.
- Eh, Daniel Holmesson han bor inte här eller?
- Nej, han flyttade för ett år sedan.
- Oj det visste jag inte. Vet du vart han bor nu?
- Ja han bor i närheten. På andra sidan vägen till vänster och.. vid nån ladugård
- Okej tack
- Lycka till!

Jag började gå, hittade flera ladugårdar. Knackade på hos en familj, men det var inte rätt och de hade ingen aning om vart Daniel bodde. Nehe, vad gör jag nu.. forsatte gå omrkring lite. Sen ringde jag 118 100 och försökte få tag på någon som skulle dit, men det gick inte heller. Kollade igeom min mobil och hittade ett nummet till en av mina gamla klasskompisar - Lina Barck! Hon svarade och lite senare hämtade hon och Kjellberg upp mig vid busshållpltsen i Vallby och vi kom till rätta till slut :) Vilken dag!

Ny återträff den 18 juli är det sagt, mycket trevligt!

Imorgon har jag också massor att göra. Har 50 skolelever som ska paddla mellan 9-15 sen har jag 100 saker jag måste fixa innan jag åkter till Göteborg på fredag för direkt efter det sticker jag på hajk.

Ge migen lugn och härlig dag nu!


Blir stressad av att bara tänkta på morgondagen

Kl. 7.30 uppstigning
Kl. 10.00 - 11.15 spinning/core
Kl. 11.25 hämtar pappa mig och kör till klubben
Kl. 11.35 förberda med kanoter för skolklass
Kl. 12.00 - 14.30 paddling med skolklass
Kl. 14.45 möte om studentfotograferingen på skolan
15.30 - 16.30 spinning med brandmännen
16.30 - 17.00 ducha och byta om
17.00 åka till vallby för att träffa min gamla gamla klass sedan mellanstaidet

Hoppas jag överlever dagen. Vet inte riktigt när jag ska hinna äta min lunch bara ;)

Som Emelie sa till mig härrom dagen.. "Du har verkligen fullt upp hela tiden, hinner du kissa om du är kissnödig?" Och det är väl precis att jag hinner det.. imorgon blir det nog jobbigt, haha!

Måste sova nu för att orka morgondagen, godnatt vänner

Snart är det dags!

Ja tiden går fort när man har roligt brukar man säga. Trean har väl varit rolig, men inte alltid.. Fast vi har alltid haft saker att göra. Det är i alla fall snart dags att springa det 2,1mil långa Göteborgsvarvet. På fredag efter en kort stund av vår mösspåtagning så åker vi tåg upp till Göteborg. Själva löpningen kanske inte är det roligaste man kan göra. Men jag tror det blir en häftig upplevelse att springa loppet tillsammans med 50 000 människor. Det kommer vara en folkfest i hela Göteborg. Jag ser det som en upplevelse och rolig avslutning med Eliten!

Håll tummarna för att jag ska överleva loppet :)


Balklänningen



Här är jag i min balklänning för er som var nyfikna.
Är typ osminkad och håret är ofixat men ni får ju se klänningen i alla fall.

Vad tycker ni? :)

Vad kul det ska bli med studentbal!!

Road trip

Paddelhajken med friluftslivet börjar närma sig. Idag var vi ute och testade på att paddla och fick lite information om hajken. Det var många som klagade på hur jobbigt det var att paddla. Ja, det kommer ju bli en soft hajk för min del, inget högt tempo här inte. Ser fram emot det ändå!

Efter lunch var tanken att jag och Tone skulle köra till Växjö för att hämta min balklänning, men hon fastnade på vårdcentralen.. attans med tänkte jag! Men det löste ju sig ändå. Fick låna mammas bil och fick med mig två chaffisar också.. inte illa! Det var en trevlig road trip måste jag säga. Och det känns väldigt bra att ha hämtat klänningen. Känner mig som en drottning i den :) Åhh vad jag längtar till balen!


Tack för idag!


Slutspurten

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, men jag får skylla på att jag har haft mycket att göra. Loppisen på klubben gick mycket bra. Det blev en rekord vins på 71 600kr, det är inte helt fel.

Nu har veckan bara rullat på. Igår hade vi redovisning av projektarbetet och det gick mycket bra. Hade med mig tre av ungdomarna i klubben för att göra det lite roligare. Så det fick visa lite paddeltaknik och MAQ övningar. Det känns i alla fall riktigt skönt att ha det avklarat! Nu är det bara datorkunskapen, biologin, psyklogin och specialidrotten kvar. Kanske en religionsuppgift med, om jag vill höja mitt betyg. Inget jag har glömt väl? Det räcker för min del. Jag har fullt upp om dagarna ändå.

Idag hade jag spinning/core på morgonen som vanligt sen åkte jag ut till klubben för att paddla med en skolklass. Det var ingen rolig dag de hade valt, det regnade och blåste som aldrig förr och det var nog 10 personer som välte. När jag hade ätit och plockat in kanoterna traskade jag till gymmet för att köra spinningen för brandmännen. När jag kom dit såg jag ut som en dränkt katt! Efter detta var jag ganska trött, men det var inte nog. Jag fick hoppa in extra och köra ett spinningpass till för att en preson hade blivit sjuk. Som sagt det har varit mycket idag, men nu är det bara 34 dagar kvar i skolan.

Imorgon ska vi paddla med frilutfslivet, inför vår trevliga hajk! Det ska bli kul :) Sedan hoppas jag på att komma iväg till Växjö och hämta balklänningen!


Valborg & loppis

Igår blev det valborgsfirande i bräkne hoby, mycket trevligt och vuxet kändes det. God mat och massor med trevliga människor att umgås med hela kvällen. Så det blev en sen kväll och inte många timmars sömn för Cissi inte. Skulle vara på klubben redan klockan 8 för att sälja loppisprylar hela dagen. Så ikväll blir det en lugn och skön kväll. Jag har precis ätit massa gott grillat och är mätt och belåten. Snart kommer Emma och vi ska kolla på film och snacka lite skit ;)

Hoppas alla haft en bra valborg!

RSS 2.0