Portugal

Nu har jag varit i Portugal ett tag och träningen flyter på väldigt bra. Träningsprogrammet är tufft och lite annorlunda inriktningar på pass så här års men jag gillar det. Snart är vi halvvägs, imorgon är det nämligen vilodag och det ser jag fram emot för idag känner sig kroppen lite seg.

Vädret har inte varit lika bra som tidigare år men det är väl dumt att klaga på 15 grader och moln när det är snö och slask och minusgrader hemma. Det kommer bli jobbigt att komma hem. Det får gärna vara mycket snö så jag kan åka skidor isåfall. Annars får jag väl hänga hela dagarna på gymmet... :-)

Tror ändå att tiden fram till Sydafrika bara kommer rusa iväg.

Vill ni läsa mer om våra dagar i Portugal så kan ni gå in på: http://eskimaeliten.wordpress.com/


Måndag och bara en vecka kvar hemma!

På förmiddagen var jag på gymmet. Först sprang jag på löpbandet 2x6 x 90/30. Det kändes rätt bra men pulsen var rätt hög i jämföresle mot vad jag brukar ha.. hoppas jag inte har någon infektion på gång. Nu känns det ju inte så men vi får väl se om något bryter ut. Jag vill inte bli sjuk eftersom jag åker till Portugal om en vecka. Efter löpningen hakade jag på Ola och körde bröst och vader. Så imorgon kommer jag troligtvis inte kunna gå efter så många set vader... Kul med bra träningssällskap i alla fall!

Och imorgon förmiddag har Mari lovat mig att köra roddmaskin. Ja ni hörde rätt, Mari Lax ska köra roddmaskin med mig. 6x1000m står på schemat. Och jag fattar inte att hon kunde säga ja. Men jag är glad, jag får ju en träningskompis!! Håller nämligen på att samla träningskompisar denna veckan.

Så säg till ni vill träna med mig i veckan... :)

För övrigt så berättade jag för Mari att jag skulle åka till Sydafrika två månader idag när jag var på gymmet. Hennes kommentar var; Blir det så länge...? Vad kul för dig (med en bitterhet i rösten)... Jag tycker verkligen det är jättekul även om jag kanske inte visar det... Haha!
Ja nu får hon börja leta efter en ersättare så paniken började väl stättas igång...

Nej nu är det dags för paddelmaskinspass, har inte fått någon som har nappat att hänga med mig på det men det ska nog bli bra ändå...


Glömde en sak...

...biljetterna till Sydafrika är bokade!!
Den 6 feb - 1 april kommer jag vara i Sydafrika tillsammans med Kim & Ilona och träna gärnet och ha det sjukt bra! Vilket äventyr, vilken upplevelse, vilken chans... jag kallar det LYCKA!

Ni andra kan ju ha det så bra här hemma i vinter, hehe.. :)


Årets bästa tränare...

Ni har väl inte missat att ni kan rösta på mig som årets bästa tränare i Blekinge?
Jag tycker det är väldigt kul att jobba som idrottsledare/tränare och är därför engagerad i olika föreningar. Om ni inte vet så är det jag som har ansvaret för ungdomsträningen i Kajakklubben Eskimå, jag huvudtränare i KanotSyd där jag har hand om 14-15 ungdomar som jag bjuder in till läger, skriver träningsprogramför mm. olus att jag är instruktör på Lok&Motion. Ja utan mig hade de nog inte klarat sig eftersom jag har kört 10 pass som instruktör där denna veckan! ;-)

Så vill du rösta på mig är det bara att skicka ett mejl till [email protected] med favorittränarens namn (Cecilia Velin). Vi vill också att det framgår vad du som röstar heter.

Tack på förhand!

Kram Cissi

Helgens läger

Under veckan som har gått så har alla barn och ungdomar haft höstlov. Så under helgen, fredag - söndag hade vi ett litet träningsläger på klubben med ungdomarna. Kim var här nere på besök och hjälpte till som tränare. Det blev roliga träningspass och mysiga stunder tillsammans. De fick även lära sig lite om kost och laga mat tillsammans.

I söndags var det spegelblankt, 2-3 grader och solsken. Det blev ett underbart distanspass där jag fick ett bra pass för egen del också.



Idag är det mindre skönt ute. I morse var det minusgrader och grått och så har dagen fortsatt och det har blåst mer och mer. Nu blåser det och regnar och ser ut att göra hela dagen imorgon också. Blir till att köra paddelmaskin då. Men idag blev det dubbla gympass och spinning.

Bara att bita ihop nu, två veckor kvar i Sverige sen blir det 2 veckors träningsläger i Portugal. Awesome :)


Vilodag imorgon, det kan behövas!

Idag har det blivit många pass och jag ligger i sängen helt utmattad. Det började med crossfit på förmiddagen. För er som inte vet så är det ett tufft pass där man jobbar med skivstång, viktplattor och kroppsvikten. Vi gör allt från knäböj till armhävingar och utfallshopp. Jobbar i 40 sek och vilar 20 sek. Efter 34 min är man lagom mör och svettig. Lite mat och vila innan det var dags för pass nummer två, paddling. Och det stod ett tufft pass på schemat, anaerobuthållhighet,

2*3min (3), 4*3min (10/10…) (5/2), 2*3min (3). Fylla på kroppen med ännu mera mat och sen åka till gymmet för att köra core + spin. Men eftersom en instruktör var sjuk fick jag ta ett corepass till efter mina två pass där.

Som sagt, kroppen behöver få vila imorgon. Jag ska sova till kl. 9 och gå upp och äta massa med god frukost då :)

Godnatt!


Spegel, spegel... på havet det är...

Har haft tre perfekta höstdagar med spegelblankt vatten. Då kan man inte bli annat än lycklig! Plus att jag har haft sällskap på alla dessa passen. Under söndagspasset var det inte bara spegelblankt det var väldigt tjock dimma också. Så tjock att vi faktiskt var vilse ett tag... hehe! Lite läskigt men vi hittade snabbt en ö som vi kände igen och kunde paddla tillbaka hemåt.

Det är tråkigt att det blir mörkt så fort nu bara. Hatar vintertid. Men skönt att det snart bär av till Portugal med lite sol och värme. Sedan kommer allt bara rulla på tills det bär av på nästa äventyr som är Sydafrika.

Idag har jag redan kört paddelpasset men har ett tufft roddmaskinspass kvar... det tar emot lite eftersom jag har sån träningsvärk i benen och rumpan från gårdagens grymma benpass. Men men... feel the pain, love the pain som jag brukar säga.

RSS 2.0